Ny, lettere Leca Isoblokk

 
Ny, lettere Leca IsoblokkIllustrasjonsbilde
I 2015 lanserte Leca nyvinningen Leca LSX, en helt ny, patentert produksjonsteknologi for Leca-blokker som ga en vesentlig vektreduksjon kombinert med større styrke. Nå har teknologien også blitt benyttet til Leca Isoblokk, med det resultat at vekten er redusert med inntil 30 prosent.

Nyheten ble lansert og demonstrert på NMLs landsmøte i Bergen sist helg, der mange murmestre gjorde løfteprøven med de nye, lette blokkene.

På standen til Leca, ble de utfordret på å løfte «ny og gammel» blokk, og reaksjonen fra Murmester Mads Kjølen i Veidekke var ganske representativ for murernes syn:

- Den nye Leca’en - den er utrolig lett og fin. Jeg liker den kjempegodt.

Hva er egentlig LSX?
LSX er en patentert teknologi med utgangspunkt i et nytt tilsetningsstoff som endrer porestrukturen i lettbetongen som brukes i blokkproduksjonen. Få og store porer er erstattet av mange små. Det gir en mer homogen struktur og forbedret styrke og tetthet. De ferdige Leca-blokkene blir inntil 30 prosent lettere og får bedre mekaniske egenskaper med finere overflate og skarpere hjørner.

De blir lettere å mure og enklere å etterbehandle. I tillegg blir blokkene lettere å kappe og skjære siden de tunge aggregatene er fjernet. Faktisk kan blokkene kappes på under halve tiden sammenlignet med tidligere blokker. Dette vil redusere slitasje på utstyr og gjøre byggingen raskere. De Leca-ansatte på NML-treffet oppsummerte det slik: Lettere, hurtigere, tørrere og sunnere.

Gradvis overgang
Overgangen fra eksisterende Isoblokker til LSX-versjonen vil ta noe tid. Leca Isoblokk 25 cm er den første som var på plass. Overgang fra gammel til ny varsles via NOBB-systemet, der alle nye data er på plass allerede. Byttet i NOBB skjer ved at varens status settes til «utgår erstattes av…».

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår