Ny prosjektleder i OSU

 
Ny prosjektleder i OSU
Jostein Ådalen (46 år) skal lede OSUs nye Bjørvika-prosjekt, som nyansatt prosjektsjef i Oslo S Utvikling (OSU).

Ådalen kommer fra stillingen som prosjektsjef i Ås kommune, hvor han de siste 5,5 årene har vært ansvarlig for utviklingen av ti offentlige bygg, inkludert tre barneskoler, et sykehjem og et idrettsanlegg. Han var også prosjektleder for Bane NOR Eiendom under transformasjonen av Østbanehallen.
 
Stort og komplekst

– Jostein har den riktige erfaringen og kompetansen vi trenger når vi nå står foran et stort og svært komplekst byggeprosjekt. En variert bakgrunn fra både entreprenør- og byggherresiden var viktig for oss. Nå vil han ha totalansvaret for prosjektet fra start til slutt, inkludert boligsalgene. Vi er utrolig glade for at han blir en del av OSU, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU.
 
Prosjektet går fortsatt under betegnelsen B8b, men OSU vil avholde en navnekonkurranse over sommeren. Bygget er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter, og rammesøknaden er sendt inn. OSU venter nå på svar fra Plan og bygningsetaten. Nå pågår det grunnarbeider og arkeologiske utgravinger på den historiske tomten, som ligger rett ved Middelalderparken i   Bjørvika. 

– Jeg har fulgt OSU fra sidelinjen helt siden de startet utviklingen av Bjørvika, og har alltid tenkt at dette var et spennende byutviklingsprosjekt å være en del av. Jeg har et genuint engasjement for området, og gleder meg til å bidra i den videre utviklingen. Det er tydelig at OSU har store ambisjoner, blant annet på arkitektur og miljøkrav. Da jeg så stillingsannonsen, så visste jeg umiddelbart at denne jobben ville jeg ha, sier Jostein Ådalen, som tiltrådte stillingen 1. juni.
 
Familievennlig prosjekt

Prosjektet B8b er et kvartalsbygg som inneholder cirka 240 leiligheter, rundt 8 000 kvadratmeter næringsareal, og som skal miljøsertifiseres i henhold til BREEAM-Nor standarden. I areal er det blant de største av OSUs prosjekter, og minner litt om sin nabo Clemenskvartalet, som står ferdig til neste år. En spesiell kvalitet med det nye bygget er at det også skal inneholde en barnehage med en lekeplass i deler av byhagen.
 
– Jeg har nylig overlevert en åtte avdelingers barnehage i Ås, så det er en erfaring som vil komme godt med. Prosjektet vil også få flere fireroms leiligheter, som er tegnet og planlagt med barnefamiliers behov i tankene. Vi vet at boliger som dette er en mangelvare her i Bjørvika. Så det er naturlig at dette kan bli et attraktivt prosjekt blant annet for barnefamilier, sier Ådalen.
 
Akkurat nå er han i dialog med flere entreprenører om prosjektet, før det endelige valget tas. Hvis alt går etter planen, blir det salgsstart på leilighetene rundt årsskiftet.

 
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave