Ny standard for konkurransegrunnlag med ytelsesbeskrivelser

 
Ny standard for konkurransegrunnlag med ytelsesbeskrivelserIllustrasjonsbilde / Pixabay
20. august inviterer Standard Norge til webinar for lansering av den nye norske standarden NS 3418.

Standarden NS 3418 fastsetter regler for oppbygning av og innholdet i et konkurransegrunnlag som skal ligge til grunn for tilbud på eller avtale om prosjektering og rådgivning i byggeprosjekter.

NS 3418 Konkurransegrunnlag med ytelsesbeskrivelser for prosjekterings- og rådgivningsoppdrag – Struktur og innhold, som er standardens fulle navn, inneholder i tillegg en del som angir struktur for beskrivelse av prosjekterings- og rådgivningstjenester.

Standarden er utarbeidet for å få godt gjennomarbeidede og mer ensartede konkurransegrunnlag ved anskaffelse av prosjekterings- og rådgivningstjenester i byggenæringen i Norge. Deler av standarden er beslektet med NS 3450 Konkurransegrunnlag for bygg og anlegg.

For offentlige og private

NS 3418 er utarbeidet av en komité som består av medlemmer fra Statsbygg, Universitetet i Oslo, Arkitektbedriftene i Norge, Maskinentreprenørenes Forbund, RIF, Statens Vegvesen, BuildingSMART Norge, Norsk Kommunalteknisk Forening, Norges bygg- og eiendomsforening, Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg og NTNU.

Målgruppen for standarden er aktører som anskaffer prosjekterings- og rådgivningstjenester i en profesjonell sammenheng. Standarden kan brukes av både offentlige og private aktører. Den kan også brukes av byggherrer og totalentreprenører som anskaffer prosjekterings- og rådgivningstjenester.

Program

På det digitale frokostmøtet kan du høre innlegg fra flere aktører som har deltatt i arbeid med standarden. De vil holde korte presentasjoner om arbeidet, standarden og bruksområdet. Det blir også anledning til å stille spørsmål.

Du får bl.a. høre fra:

-Herman Bruserud, Universitet i Oslo (komitéleder)
-Ari Soilammi, Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF)
-Ingvild Garberg, Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF)

Påmelding via Standard Norges hjemmeside

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave