Ny veileder fra SINTEF for ettermontering av heis

 
Ny veileder fra SINTEF for ettermontering av heisBildet viser heis montert i 2015 i gårdsrom i bygård fra 1905 i Oslo. Foto: Karine Denizou
For at eldre skal ha en reell mulighet til å bo hjemme så lenge de selv ønsker, er det nødvendig med flere heiser i bygårder og lavblokkbebyggelse. En ny veileder fra SINTEF Byggforsk viser gode eksempler på ettermontering av heis i bygårder og blokker.
 
Mellom 2012 og 2017 har Husbanken forvaltet betydelig økte rammer for tilskudd til ettermontering av heis. Langt flere heiser enn tidligere er ettermontert som følge av det. 
Veilederen fra SINTEF Byggforsk gir en oversikt over ulike løsninger ved ettermontering av heis i perioden 2013-2015, og evaluerer brukskvalitet og visuelt uttrykk i utvalgte prosjekter.
- I tillegg til den fysiske heisløsningen med sine funksjonelle og visuelle kvaliteter, har vi også sett på trekk ved organisering av byggeprosessen som påvirker framdrift og resultat, forteller seniorforsker Karine Denizou i SINTEF Byggforsk.
 
For boligselskaper som vurderer heis
Veilederen henvender seg hovedsakelig til styrer i boligselskaper som vurderer oppgradering og etablering av heis. Den kan også gi nyttige innspill til andre aktører i byggeprosessen, som lokale myndigheter og rådgivere.
 
Last ned veilederen her 
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave