Nye Rygge ungdomsskole

 
Nye Rygge ungdomsskoleSamlingssted for aktiv bruk. Foto: Asplan Viak
Asplan Viak har hatt ansvar for arkitektur samt energi og miljø i det flerfunksjonelle praktbygget, som ble offisielt åpent i går.

Den helt nye Rygge ungdomsskole er på 11 000 kvadratmeter har kapasitet til 720 elever og 70 ansatte. I tillegg inkluderer bygget en flerbrukshall og et skole- og folkebibliotek. Skolen er bygget som passivhus. Energiforsyningen skjer med med varmepumpe fra borebrønner.

Kjerneverdier
Den tre etasjes skolen har vært åpen for elever fra august i år. Bygget tar sikte på å inspirere elver og ansatte til aktiv bruk. Konseptet bygger på tett samsvar mellom inne- og utefunksjoner. Ideen er basert på åpenhet, oversiktlighet og klare, enkle orienteringsprinsipper.

Undervisningsareal og flerbrukshall i ytterkantene samler seg om en indre kjerne. Dette indre rommet er et felles samlingssted for elever og lærere, og omfatter foruten aulaen både amfi, kantine, bibliotek og kommunikasjonsareal.

For den utvendige fasaden har Asplan Viak satset på materialer med lave vedlikeholdskostnader. Murverk med innslag av store glassområder gir generøst med dagslys.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår