Nytt anleggshotell i Drammen

 
Nytt anleggshotell i DrammenMontering av anleggshotellet er i gang. – I løpet av april står alt klart for å ta imot gjester, sier plass-sjef Ståle Gundersen.
Nytt anleggshotell åpner i Drammen. Bak står Fjordbyen Innkvartering.

Det nye anleggshotellet med 132 rom blir nærmeste nabo til det nye sykehuset i Drammen. Sykehuset er under oppføring. Til høsten starter bygging av Drammen Helsepark på samme område.

Anleggshotellet etableres på strandtomt på Brakerøya. Der skal det bygges ut mer enn 200.000 kvadratmeter med sykehus og helsepark, som er starten på utbyggingen av Fjordbyen Lier og Drammen. Ferdig utbygd planlegges den med 16.000 beboere og 16.000 nye arbeidsplasser.

Fjordbyen skal realiseres av Eidos Eiendomsutvikling AS, sammen med flere partnere. Eidos er største eier i Fjordbyen Innkvartering AS.

Bygg og anlegg
– Vi vil bidra til at bygging av sykehus, helsepark og andre store prosjekter i Drammen kan gå så smidig og greit som mulig. Etablering av anleggshotell er et tiltak for å bidra til forenkling og tilrettelegging for bygg- og anleggsbransjen i Drammen, sier prosjektdirektør Roar Schinnes i Eidos.

– Vi vil skape et attraktivt alternativ for bygg- og anleggsbransjen, som skal gjennomføre mange store prosjekter i nærområdet de kommende årene, sier daglig leder Odd Jensrud og plass-sjef Ståle Gundersen.

Anleggshotellet er under oppbygging. Moelven startet rigging og montering av det nye anlegget den siste uken i januar. Hver uke fremover kommer nye rigger som monteres. Etter påske står alt klart.  Åpning planlegges i løpet av april.

132 nye rom
– Vi tilbyr 132 nye rom, ny kantine og hjemmelaget mat. Her skal våre egne kokker lage alt fra bunnen. Hos oss skal folk sove godt, spise godt og ha det godt, sier Gundersen.

Fjordbyen Innkvartering er et nytt selskap. Bak står Eidos Eiendomsutvikling med 66 prosent og ILD Invest med 34 prosent av aksjene. Plass-sjef Gundersen er selskapets første ansatte. Kjøkkensjef er også ansatt.

– Her kommer nye arbeidsplasser. Vi ansetter flere fram mot åpningen. Det er en prosess vi er godt i gang med. Vi tror vi kan rekruttere gode fagfolk innen alle områder før åpning i løpet av april, sier Gundersen.

– Vi gleder oss. Vi er allerede tatt godt imot av flere store aktører som er i sving på store anlegg i Drammen. Vår ambisjon er å være deres foretrukne samarbeidspartner på overnatting og forpleining, sier Gundersen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår