Nytt besøkssenter for ungdom på byggeplassen

 
Nytt besøkssenter for ungdom på byggeplassen9.klassinger fra Vollebekk skole får en omvisning på byggeplassen til det nye Tøyenbadet. Foto: Tove Lauluten / Oslobygg KF.
Oslo kommune åpner nå et nytt besøkssenter for skoleelever på byggeplassen til det nye Tøyenbadet.

Gjennom praktiske oppgaver og møter med lærlinger og fagarbeidere, får alle 9. og 10. klassingene i Oslo et unikt tilbud om å lære mer om spennende yrkesmuligheter som finnes i bygge- og anleggsnæringen.

-Vi håper å inspirere flere ungdommer, og særlig jenter til å velge en jobb i næringen. Vi trenger ungdom med ulike perspektiver og erfaringer på byggeplassene. Som en av de største byggherrene i landet, vil Oslo kommune jobbe for større mangfold og økt rekruttering til bygge- og anleggsnæringen, sier Victoria Marie Evensen (Ap), byråd for næring og eierskap.

Besøkssenteret planlegger å ta imot skoleklasser to dager i uken frem til det nye Tøyenbadet er ferdigstilt. Elevene vil få omvisning på byggeplassen, prøve seg på betongfaget ved å støpe sine egne skåler, og med VR-briller kunne bevege seg inne i en digital modell av det nye Tøyenbadet. Samtidig får de en unik mulighet til å møte og stille spørsmål til lærlinger og fagarbeidere som forteller om yrket sitt.

- Vi ønsker å tilby et variert og spennende program, som vi håper vil motivere ungdommene, og særlig jentene, til å velge et yrke innen bygg og anlegg, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF.

Tidlig møte med arbeidslivet
Besøkssenteret til det nye Tøyenbadet inngår i Arbeidslivets skolesekk, et unikt tilbud til grunnskoleelevene i Oslo. Det er bygget opp på samme måte som Den kulturelle skolesekken, men tilbyr i stedet innblikk i de mange mulighetene i arbeidslivet.

-Gjennom tilbudet i Arbeidslivets skolesekk sørger vi for at elevene i Osloskolen møter mulighetene yrkesfag gir mens de ennå går i grunnskolen. Jeg er ikke i tvil om at det gjør at flere ser de mulighetene som ligger i anleggsbransjen og tekniske fag, særlig jentene i Osloskolen, sier Marte Gerhardsen, direktør i Utdanningsetaten.

-BNL er glad for samarbeidet med Oslo kommune om å rekruttere kvinner, og en generell rekruttering til yrkesfag i Oslo. Besøkssenteret blir en flott arena for å vise frem bygge- og anleggsnæringen, byggeplassen og alle muligheter som finnes innenfor fagutdanning til ungdomsskolelelever, foreldre og andre. Vi ser frem til å jobbe aktivt sammen for å få god rekruttering til de forskjellige yrkesfagene, sier Jørgen Leegaard, samfunnspolitisk direktør i Byggenæringens landsforening (BNL). 

Økt rekruttering, inkludering og mangfold
Besøkssenteret til det nye Tøyenbadet er et tiltak i et større samarbeid mellom Oslobygg KF, Utdanningsetaten og Byggenæringens Landsforening, hvor målet er å jobbe sammen for økt rekruttering og større mangfold i byggenæringen. Prosjekt for rekruttering, inkludering og mangfold (PRIM) er et initiativ fra Oslobygg KF, som vil bruke utbyggingen av det nye Tøyenbadet som pilotprosjekt til å rekruttere og beholde kvinnelige lærlinger og fagarbeidere i samarbeid med sine leverandører.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave