Nytt, grønt næringsbygg i Vika

 
Nytt, grønt næringsbygg i VikaNybygg i Vika: Slik ser det planlagte nybygget i Ruseløkkveien 26 ut, sett fra sjøsiden. I dag ligger House of Oslo her. Planlagt byggestart er om ett års tid, med ferdigstillelse i 2021. Illustrasjon: Schmidt Hammer Lassen Architects.
Storebrand, som eier Ruseløkkveien 26, bedre kjent som “House of Oslo”, har nå fått tillatelse av byrådet til å rive og bygge nytt. Her skal det utvikles et nytt kontor- og forretningsbygg med høy miljøstandard og grønne tak.

– Dette blir trolig det største nybyggingsprosjektet i CBD-området i Oslo siden Barcode i Bjørvika. I tillegg til at nybygget vil bli noe større enn dagens, med en mer effektiv arealutnyttelse, er vi også veldig opptatt av at det skal bli et grønt bygg med helhetlig miljøfokus, sier Truls Nergaard, leder i Storebrand Eiendom.

– Det er gledelig å se hvordan Storebrand her går foran i å skape nye møterom og økt byliv for byens befolkning. Med et slikt prosjekt, som tilfører så mye til byen, er vi også villige til å tillate noe mer høyder, sier byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen.

Ruseløkkveien 26 består i dag av 26.000 kvadratmeter kontorarealer og 16.000 kvadratmeter handelsarealer samt betydelige parkeringsarealer.

Byrådet avga i går en reguleringssak for eiendommen. Storebrand får nå anledning til å rive eksisterende bygningsmasse og erstatte den med et nytt og større kontor- og forretningsbygg, med et mindre handelsområde enn i dag. Bygget åpnes opp, med to diagonale passasjer og et offentlig tilgjengelig torg i midten. Nybygget vil bestå av drøye 40.000 kvadratmeter kontorarealer og ca 14.000 kvadratmeter handelsarealer, pluss garasjeanlegg.

– Det er hyggelig at byråd for byutvikling står ved uttalte ambisjoner og muliggjør en bærekraftig byreparasjon i Oslo. Nettopp det å bygge høyere og tettere må til for å møte befolkningsvekst og arealpress i hovedstaden. Vårt fokus på gode byrom og arkitektur, samt grønne og sunne bygg, tillater høyere og tettere utvikling, sier Nergaard.

Ruseløkkveien 26 skal bli et fremtidsrettet miljøbygg med høy kvalitet. Det planlegges med moderne konstruksjoner, grønne tak, store vindusflater, solceller og energibrønner i fjellgrunnen. Gateparkering på vestsiden av kjørebanen i Ruseløkkveien fjernes til fordel for å utvide Ruseløkka skoles utearealer med 2,5 meter i bredden. Samtidig legges det her til rette for flere arbeidsplasser i nærheten av Nationaltheateret – et av Oslos største kollektivknutepunkt.

Prosjektet vil åpne kvartalet for fotgjengere, samtidig som det legges til rette for byliv, handel og bevertning på gateplan. Sammen med at ny bygningsmasse utføres med høy arkitektonisk kvalitet tilføres byområdet en verdifull revitalisering, sammen med de andre prosjektene som er under planlegging og utføring i området.

– Nybygget vil kun ha halvparten av energibruken i forhold til dagens bygg. Et nybygg vil også gi bedre økonomi på lang sikt for Storebrands pensjonskunder, som eier bygget, sier Nergaard. Han forteller at hvis alt går etter planen så kan arbeidene starte om ett års tid, og det nye bygget stå ferdig i 2021.

Det presiseres at saken skal behandles i byrådet 30. november, og skriftlig vedtak vil komme først på dette tidspunktet. Saken skal også styrebehandles i Storebrand Livsforsikring. Endelig beslutning om nybygg eller rehabilitering vil foreligge først ved dette styrevedtaket.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår