Nytt kurs for elektrofagarbeidere i eksplosjonsfarlige områder

 
Nytt kurs for elektrofagarbeidere i eksplosjonsfarlige områderAction kan være gøy, men ikke på jobb. Ex grunnleggende tar sikte på å øke kunnskap om elektrisk arbeid i Ex-områder.
Mange elektrikere og elektrofagfolk utfører elektrisk arbeid i Ex-områder. I flere tilfeller utføres arbeidet uten at den som gjør jobben er klar over at han eller hun befinner seg i et eksplosjonsfarlig område, eller kjenner kravene som stilles for å utføre arbeid i slike områder.

-Det nye kurset, Ex grunnleggende, tar sikte på å øke kunnskapen rundt dette, sier Sverre Isaksen, seniorinstruktør og fagansvarlig for Ex i Trainor.

Kurset sørger for engasjerende læring, og tar i bruk virkemidler kjent fra både film og spill. Her får man innføring i Ex-filosofi, bruk og valg av riktig utstyr og verktøy, inspeksjon, Ex-merking og mer.

-Ikke minst får man dokumentasjon på at man har kunnskapen og har gjennomført kurs, noe både myndighetene og selskapene man utfører jobben for krever, forteller Isaksen.

Han understreker også et annet viktig poeng knyttet til arbeidet som skal utføres. 

-Det er faglig ansvarlig i bedriften som bedømmer hva som er tilstrekkelig opplæring for arbeidet som skal utføres. Derfor er det viktig at du husker å sjekke med bedriften du skal utføre arbeid for hva slags opplæring de krever.

Kunnskap kunne forhindret ulykker
Hvert år forekommer flere ulykker tilknyttet elektrisk arbeid som utføres i Ex-områder. Flere av dem med katastrofale konsekvenser. Mange av disse kunne vært unngått.

-Det er mange som trenger denne kompetansen, men som faktisk ikke har den. Skal man for eksempel installere noe så enkelt som en taklampe på et lakkeringsverksted, utfører man faktisk elektrisk arbeid inne på et eksplosjonsfarlig område. Da må man ha både kunnskapen og dokumentasjonen i orden, fortsetter Isaksen.

Etter endt digital opplæring må man, for å kunne anses tilstrekkelig kvalifisert til å arbeide selvstendig med elektriske installasjoner i områder, kunne dokumentere praktisk opplæring i tillegg til denne teoretiske opplæring. Den praktiske opplæringen kan gjennomføres i egen bedrift. Hvis nødvendig kan du få praktisk opplæring hos Trainor.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave