Nytt reguleringsforslag for Oasen

 
Nytt reguleringsforslag for OasenBildet: Citycon følger opp kommunens strategi om å utvikle møteplasser og boliger rundt bybanen. Illustrasjon: MAD arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Sammen med Bergen kommune har Citycon sendt inn reguleringsforslag til ny områdeplan for Fyllingsdalen. Utvikling av Oasen senter står helt sentralt i områdeplanen

Av Bjørn Laberg

– Det har vært en lang prosess i tett samarbeid med Bergen kommune. Nå skal områdeplanen til behandling, der vi ser frem til en konstruktiv dialog med plan- og bygningsetaten samt byens politikere. Arbeidet med kommunen så langt har vist at vi har de samme ambisjonene om å utvikle Oasen som et tilgjengelig bydelssenter med åpne fasader, og samtidig bygge boliger tilknyttet senteret. Vi ønsker å være med å skape et sentrum i hjertet av Fyllingsdalen, sier Håkon Tuv Dalland, kommersiell direktør i Citycon. 

Siden åpningen i 1971 har Oasen utviklet seg til å bli det naturlige samlingsstedet med over 4,2 millioner besøkende. Rundt 1500 mennesker har i tillegg Oasen som sin arbeidsplass. Nye Oasen skal utvikles med den samme visjonen som lå til grunn da bydelssenteret ble etablert. Nærheten til viktige tjeneste- og servicetilbud, i kombinasjon med gode byrom, er med på å skape attraktive bomiljø. 

Citycon ønsker å følge opp kommunens vedtatte strategi om å skape levende sentrum med korte avstander. Den kommunale strategien om utvikling rundt bybanen støttes opp med et kompakt sentrum, med gode gang- og sykkelforbindelser i og rundt Oasen. Bergen kommune har beskrevet at de ønsker å tilrettelegge for flere nye boliger i Fyllingsdalen. I områdeplanen som er sendt inn er det planlagt rundt 300 boliger, fordelt på 34.500 kvadratmeter. 

– Oasen er et kollektivknutepunkt for hele Fyllingsdalen, noe som også krever gode byrom av høy kvalitet. Handel, service og et offentlig tjenester hører hjemme her. I denne sentrumskjernen vil det skapes en rekke arbeidsplasser, aktive torg, møtesteder og tjenester som innbyggerne trenger i hverdagen, sammen med etableringen av nye boliger, sier Tuv Dalland.

I tillegg til boliger, planlegges det for flere kontorarbeidsplasser med en utvidelse på 12.400 kvadratmeter og flere funksjoner som service, tjenester, kultur, helse og handel fordelt på 4.200 kvadratmeter. Parallelt med arbeidene for en ny områdeplan, har Citycon allerede investert 100 millioner kroner og gjennomført en ombygging i deler av senteret. Senteret har fått ny inngang og ny fasade mot vest, mens 6.000 kvadratmeter med kontorer er bygget om til spisesteder, daglighandel og kommunale helsetjenester i Familiens hus. 

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår