Nytt samarbeid gir ”alt” innen BIM og åpenBIM

 
Nytt samarbeid gir ”alt” innen BIM og åpenBIMIllustrasjonsbilde
Søsterselskapene NTI CADcenter og NTI FM Systems er utnevnt som eneste forhandler for Catenda i Norden. Dette gir byggenæringen alt de behøver av kompetanse og verktøy for å lykkes med å digitalisere byggeprosjekter fra planlegging, prosjektering og bygging, til forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling.

Søsterselskapene NTI CADcenter og NTI FM Systems er utnevnt som Nordens eneste forhandler av Catendas Bimsync-løsning. Det gir arkitekter, ingeniører, eiendomsbesittere, driftsansvarlige - de som skal lykkes med BIM og åpenBIM - en ”one stop shop” av kunnskap og verktøy for å digitalisere byggeprosjektene. Løsningen er like relevant fra arkitekten skal få de første tankene ned på skjermen, til bygget skal rehabiliteres 40 år etter.

- Vår løsning gir stor verdi til de som skal lykkes med BIM og åpenBIM. Avtalen gir våre kunder tilgang til en svært kompetent partner. NTI CADcenter har troverdighet og gode relasjoner til byggenæringen i hele Norden, sier Håvard Bell, administrerende direktør i Catenda.
Han poengterer at felles kompetanse er rettesnoren som skal gi trygghet til de som skal lykkes med sine digitaliseringsprosjekter.

Catenda tilbyr en skybasert programvare som fungerer som en samhandlingsplattform for BIM og åpenBIM. Det er enkelt å løfte digitale modeller inn i verktøyet, og dette kan brukes av alle interessenter rundt et bygg, fra planlegging, prosjektering og bygging, til å sikre den mest optimale driften gjennom byggets levetid. Det blir som et digitalt arkiv med alle detaljer for bygget, tilgjengelig for alle på en brukervennlig og visuell måte.

- Vårt mål er å bidra til at byggenæringen henter ut milliardgevinster med en digital omlegging. Til dette kreves kompetente rådgivere som hjelper kundene i gang og veileder markedet på en trygg og kyndig måte. Med NTI-systemet har vi funnet en partner gir oss mye større muskler og langt flere hjerner i det nordiske markedet. Vi har en felles forståelse av at kunnskapsutveksling er avgjørende, og synes det er gøy at vi sammen dekker kundenes komplette behov for BIM og åpenBIM, sier Bell.

Leder for NTI CADcenter og NTI FMSystems, Halvor Jensen, deler synet på at kompetanse og kunnskapsdeling er de viktigste premissene for at bransjen skal lykkes med digitalisering.
- I samspann forenkler og effektiviserer vi verdikjedene for de som eier og forvalter byggmasse. Ved at vi har inngående kjennskap til utfordringene til de som eier, bygger og drifter eiendom, er det enklere å sette sammen helhetstilnærmingen som gjør det raskt og enkelt å hente ut digitaliseringsgevinster, sier Jensen.

Jensen fremhever at større samarbeid er lavest hengende frukt når bransjen skal fjerne kimen til mange kostbare feil.
- Summen av vårt tilbud gir alle involverte innsikt og kontroll gjennom hele byggeprosessen. Endringer visualiseres umiddelbart, og komplekse saker blir enkle å forstå når de kommer som tredimensjonale modeller på et nettbrett. Driftsansvarlig kan bli inngående kjent med bygget før første spade er satt i jorden, sier Jensen.

Til FDVU kan man bruke Catendas løsning til å raskt integrere digitale modeller inn i eiendomsforvaltningssystemet (FM-programvaren). Dermed har man detaljoversikt ned til minste skrue på hele bygget, gjennom hele dets levetid.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår