Nytt styre i Oslobygg

 
Nytt styre i OslobyggMaria Moræus Hanssen
Maria Moræus Hanssen er oppnevnt som styreleder i Oslos nye byggforetak – Oslobygg KF. Med seg i styret får hun Petter Eiken (nestleder), Kari Andreassen og Knut Even Lindsjørn.

- Jeg er glad for å kunne presentere et så solid styre i Oslobygg. Styret har bred topplederkompetanse og har erfaring fra tidligere omorganiseringer innen ulike bransjer. De fire medlemmene har en variert og komplementær kompetanse som blir viktig for Oslobygg i tiden fremover, sier byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen i en pressemelding.

Styreleder Maria Moræus Hanssen har hatt en rekke internasjonale topplederstillinger, senest som visekonsernsjef i Wintershall DEA. Tidligere har Moræus Hanssen vært konsernsjef i DEA Deutsche Erodel AG og hatt topplederstillinger i ENGIE Group, Aker ASA og StatoilHydro ASA. Moræus Hanssen har omfattende erfaring fra styrearbeid og omstillingsprosesser.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Å stå ansvarlig for et av Norges største eiendomsselskap blir både spennende og utfordrende. Oslobygg vil forvalte en stor eiendomsportefølje med engasjerte og dyktige ansatte som leverer prosjekter og tjenester for Oslo by og Oslos innbyggere. Den viktigste oppgaven fremover blir å sikre at det gode arbeidet som allerede utføres blir med over i et nytt Oslobygg, sier Maria Moræus Hanssen.

De øvrige medlemmene i Oslobyggs styre er Petter Eiken, styreleder i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Kari Andreassen som er styreleder i Omsorgsbygg Oslo KF og Knut Even Lindsjørn, styremedlem i Undervisningsbygg Oslo KF.

- Styret setter nå i gang arbeidet med å ansette en daglig leder i Oslobygg og gjennomføre selve sammenslåingen av dagens foretak, sier byråd Victoria Marie Evensen.

Oslobygg KF vil etter gjennomføringsfasen få ansvar for bygging og drift av alle nye formålsbygg i kommunen. Oslobygg vil bestå av det som i dag er de kommunale foretakene Kultur- og idrettsbygg, Omsorgsbygg, Undervisningsbygg og utbyggingsvirksomheten til Boligbygg.

Seksjonssjef i byrådsavdeling for næring og eierskap, Anders Berg, skal fungere som midlertidig daglig leder inntil fast daglig leder er ansatt.

Oslobygg KF vil forvalte omlag 2,5 millioner kvadratmeter eiendom og blir en av Norges største byggherrer og eiendomsaktør.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår