Nytt Svalbard-hus til jul

 
Nytt Svalbard-hus til jul
Nils Lorentsen mistet huset i skred for to år siden. Nå får 15 familier i Longyearbyen årets julegave: Innflytting i Statsbyggs nye rekkehus.

Nils Lorentsen bodde i Statsbyggs leilighetsbygg, som ble ødelagt av skredet på Svalbard i februar 2017. Nå rekker han og familien akkurat å pynte til jul i en av de mange nye boligene Statsbygg har ferdigstilt i Longyearbyen.

I alt står 30 nye rekkehus klare. I 15 av dem flytter det Svalbard-folk inn før jul.

- Det er alltid bra når vi holder en stram fremdriftsplan, men ekstra gledelig når det gjør at vi kan hjelpe folk å komme i hus til høytiden, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg i en pressmelding.

Denne uken overrakte Statsbygg-sjefen innflytningsgave til flere av beboerne i de nye rekkehusene. Byggeprosjektet har bakgrunn i boligmangelen som er oppstått etter flere snøskred de seneste årene.

- Vi har ønsket å bygge kvalitetsboliger så raskt som mulig, og det har vi klart. Forholdene har vært utfordrende. Vi har bygget i vind, kulde og mørke, men sikkerheten på byggeplassen har vært svært god, sier Nikolaisen.

Satt sammen av moduler

De nye boligene er satt sammen av ferdige modulbygg, som sendes med skip fra Skanska Husfabrikken i Steinkjer. Arbeidene på Svalbard startet i juni etter at prosjektet ble bevilget til sammen 220 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett.

I alt skal Statsbygg bygge 60 nye boliger på Svalbard. Nå som halvparten er på plass fortsetter arbeidet med de 30 siste over nyttår.

Det skal da bygges tre leilighetsbygg på tre etasjer med 10 leiligheter i hver blokk. Etter jul begynner pigging av terreng, transport av masser og montasje av stålrammer til modulene.

Alle boligene skal stå ferdig sommeren 2019.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår