Nytt sykehus i Drammen inngår stor intensjonsavtale med Veidekke AS

 
Nytt sykehus i Drammen inngår stor intensjonsavtale med Veidekke ASPSYKIATRIBYGG: Utsikt fra Nøstebekken mot psykiatribyggene til nytt sykehus i Drammen. Illustrasjon: Helse Sør-Øst RHF, Link arkitektur, Ratio arkitekter, Bølgeblikk.
Veidekke AS har fått intensjonsavtale om totalentreprise for psykiatribygg til det nye sykehuset. Endelig avtalesum ved kontrakt er antatt å være 950 millioner kroner inkludert mva.

Tirsdag 30. november signerte prosjektorganisasjonen på vegne av Helse Sør-Øst RHF en intensjonsavtale med Veidekke AS om totalentreprise for bygging av psykiatribyggene til nytt sykehus i Drammen.

Psykiatridelen av nytt sykehus i Drammen vil bestå av tre bygg med et samlet bruttoareal på 18 500 kvadratmeter, i tillegg til et uteareal på til sammen ca. 7 000 kvadratmeter. Bygg 1 og 2 vil bestå av tre etasjer, mens bygg 3 vil bestå av to etasjer.

Totalentreprisen for psykiatribyggene omfatter alle arbeider fra planlegging, prosjektering, gjennomføring av byggeprosess og testing og opplæring frem til klinisk prøvedrift i 2025, når nytt sykehus i Drammen skal stå ferdig. 

 
SIGNERT: Intensjonsavtalen med Veidekke AS ble signert i byggeprosjektets kontorer på Brakerøya. Fra venstre: Runar Berg (Veidekke), Jørn Aaltvedt (Veidekke), Erik Økland (Veidekke), Arnstein Hodne (PNSD), Morten Jevne (PNSD), Lars Erik Smith (PNSD).

– Vi ser frem til å starte arbeidene med psykiatribyggene som er en stor og viktig del av nytt sykehus i Drammen. Men først skal vi gjennom en samspillsfase komme frem til en god, felles plattform for gjennomføringen av arbeidet i prosjektet, før vi signerer kontrakt i løpet våren 2022, sier prosjektdirektør Arnstein Hodne.

– Det å utvikle og bygge nye gode sykehus er noe vi setter veldig høyt i Veidekke, derfor er vi stolte og glade for at vi har vunnet konkurransen om samspillsfasen. Nå gleder vi oss over at vi sammen med Helse Sør-Øst skal utvikle et sykehusprosjekt til beste for pasienter, pårørende og ansatte, sier avdelingsleder Erik Økland i Veidekke.

Prosjektet går nå inn i en samspillsfase med Veidekke hvor målet er å omforenes om en endelig totalentreprisekontrakt. Antatt signering er i mars 2022 og antatt oppstart av arbeider er i april eller mai samme år.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave