OBAS Vest bygger nytt kulturhus i Bergen

 
OBAS Vest bygger nytt kulturhus i BergenIllustrasjon: En Til En Arkitekter AS
AKTUELLE PROSJEKTER: OBAS Vest AS bygger Bergen Kulturhus i Vaskerelven 8, på oppdrag fra Nydahl/Dahm.

Av Bjørn Laberg

Kontrakten har en verdi på cirka 62 millioner kroner, eksklusiv mva. Tre konsertscener, tre barer, restaurant, filmklubb, morgenyoga, lytterom med Jan Eggums platesamling, shuffleboards - dette er noen av ingrediensene når Bergen kulturhus etter planen åpner på sensommeren.

Illustrasjon: En Til En Arkitekter AS

Bergen Kulturhus i Vaskerelven 8 i Bergen sentrum er et gammelt ærverdig bygg fra 1800-tallet. Det har huset alt fra bokbinderi, bakeri, kunsthøgskolen samt blitt brukt som boligbygg. Med nye eiere i spissen gjennomgår bygget i dag en omfattende rehabilitering og den tekniske standarden heves.

Bergen Kulturhus er planlagt som et levende sted med aktiviteter hele dagen, hele uken. Her skal folk kunne møtes på dagtid eller kveldstid i forbindelse med konferanser, konserter, foredrag, presentasjoner, dans, utstillinger eller rett og slett bare som venner eller kollegaer over en øl eller et vennskapelig spill. På kveldstid er søkelyset på opplevelser, konserter, dans, utstillinger, vinsmaking, spill og kulturelle gleder. 
Lokalene kan tilrettelegges fra mindre rom for små grupper, store konserter med opptil 600 tilskuere, eller festivaler som inkluderer hele kvartalet i samarbeid med eksterne nabobygg.

Prosjektet innebærer et takopplett over bakbygningen, innglassing av gårdsplassen, utvendig kulvert for sykkelparkering og avfallsrom, samt takopplett i forbindelse med ventilasjon, heis og utvidete arker mot bakgård. Yttervegger i eksisterende bygg vil bli isolert på innsiden i den grad det er forsvarlig for å hindre frostsprengning mv. i murverket. Utvendig vil eksisterende teglfasade bli beholdt mest mulig uendret.

Eksisterende bygg vil med dette ikke kunne tilfredsstille dagens forskriftskrav med hensyn til isolasjon av yttervegger og energieffektivitet. Norsk Energi AS har bidratt med kartlegging av enøktiltak med etterfølgende søknadsprosess til Enova i programmet «Beste tilgjengelig teknologi i eksisterende bygg». 

- Bergen Kulturhus ble tildelt drøye 1,86 millioner kroner til gjennomføring av syv energitiltak. Som følge av byggets arkitektur og alder ble Vaskerelven 8 fritatt fra energikravene i TEK. Byantikvaren anmoder at fasaden forblir uforandret, skriver Norsk Energi på sine nettsider.

Fylke: Vestland
Kommune: Bergen
Entrepriseform: Samspillentreprise
Oppdragsgiver: Nydahl/Dahm
Størrelse: 4 100 m2
Verdi: 62 millioner kroner
Totalentreprenør: OBAS Vest AS
Arkitekt: En Til En Arkitekter AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår