OBOS bidrar med 1 milliard til Fornebubanen

 
OBOS bidrar med 1 milliard til FornebubanenArkitektene Zaha Hadid Architects og A-lab slik de ser for seg Fornebuporten stasjon. Foto: Fornebubanen
Grunneierne på Fornebu er blitt enige: Betaler over to milliarder kroner av den nye Fornebubanen. OBOS tar nesten halve regningen.

Dermed er den etterlengtede banen et stort skritt nærmere å bli realisert.

Grunneierne på Fornebu og i Oslo skal til sammen betale over tre milliarder kroner av banen som kan komme til å koste rundt 16 milliarder. Grunneierne på Fornebu bidrar til sammen med rundt 2,3 milliarder.

Venter på Staten

Staten har gjennom bymiljøavtalen i 2014 forpliktet seg til å ta halve regningen, mens resten skal dekkes gjennom Oslopakke 3.

– Dette er en dag vi har ventet lenge på. Det har vært en god, men krevende prosess å endelig komme til en avtale. Nå må Staten ta sitt ansvar og legge pengene på bordet slik at vi får fortgang i byggingen av banen. Dette prosjektet utløser store samfunnsøkonomiske gevinster gjennom å legge til rette for storstilt boligbygging og næringsutvikling kombinert med god kollektivutbygging, både i Oslo og i Akershus, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS i en pressemelding.

Den inngåtte avtalen er mellom Akershus fylkeskommune på den ene siden og grunneierne på Fornebu på den andre: Aker, Telenor Eiendom, Telenor Arena, Teleplan, Bærum kommune, Selvaag, KLP, K2 Eiendom/Fornebu Hotellinvest og OBOS.

OBOS betaler nesten halvparten av de rundt 2,3 milliarder kronene til Fornebubanen, og skal i tillegg bidra med rundt 1,3 milliarder til sosial infrastruktur som skoler og barnehager.

Ferdig i 2027?

Etter flere forsinkelser og usikkerhet rundt finansieringen, ser det nå ut til at Fornebubanen kan stå ferdig til bruk i 2027. Parallelt med dette vil OBOS og de andre utbyggerne sette i gang byggingen av nye attraktive boområder.

I mars 2019 vedtok kommunestyret i Bærum en plan som åpner for bygging av rundt 11 000 boliger på Fornebu.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår