OBOS-prisene opp 2,3 prosent

 
OBOS-prisene opp 2,3 prosentIllustrasjonsbilde
Kvadratmeterprisen i Oslo-området økte med 1266 kroner i juni, og snittet ligger nå på 56 036 kroner per kvadratmeter.

Kvadratmeterprisen er 2,3 prosent høyere enn i mai, og 15,6 prosent høyere enn i juni 2015. Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 14,2 prosent.

– Den kraftige prisøkningen skyldes delvis at vi har omsatt mange mindre leiligheter sentralt i Oslo, og disse har hatt en særlig høy prisvekst i juni. Hovedårsaken til økningen er først og fremst boligmangelen i Oslo, og prisveksten kommer ikke til å stoppe før vi får fortgang i boligbyggingen. Ikke minst må det bygges flere små leiligheter, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

I juni ble det foretatt 1015 eierskifter tilknyttet OBOS mot 784 i mai, og 1013 boliger i juni 2015. For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 50 079 kroner i juni. Dette er 2,5 prosent høyere enn i mai, og 13,7 prosent høyere enn i juni 2015.

Se hele prisstatistikken (PDF)

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår