Omega PS og Infobric inngår samarbeidsavtale

 
Omega PS og Infobric inngår samarbeidsavtaleBildet: Arne Jon Myskja, daglig leder i HMSREG AS (t.v.) og Svein Tore Haraldseid, daglig leder i Omega PS.
Omega PS AS og svenske Infobric AB har avtalt å gjøre en felles satsing på IT-løsninger for en bærekraftig og ryddig bygge- og anleggsbransje.

Det felles eide selskapet HMSREG AS skal levere systemer og tjenester som effektiviserer hverdagen for seriøse aktører og bidrar til kampen mot arbeidslivskriminalitet og for rettferdig konkurranse.

HMSREG AS har som formål å levere IT-løsninger som støtter FNs bærekraftsmål om varig, inkluderende og bærekraftig økonomisk vekst, full sysselsetting og anstendig arbeid for alle. HMSREG sikrer at alle mannskaper på en byggeplass har et etablert ansettelsesforhold til en godkjent leverandør på prosjektet.

- Sammen vil Infobric og Omega bidra til bedre forutsetninger for en sikker, transparent og økonomisk holdbar bransje på våre eksisterende markeder i Skandinavia og nye europeiske markeder. Selskapet skal gjøre seriøsitetsarbeidet enklere for sine kunder gjennom et aktivt samarbeid med kundene, myndigheter, bransjens organisasjoner og andre aktører. Arbeidet med å hjelpe våre kunder til å skape en bærekraftig byggebransje har vært en viktig del av Infobrics oppdrag fra starten, sier Dan Friberg, administrerende direktør for Infobric, i en pressemelding.

- Gjennom å kombinere Omegas erfaring med å skape en standard for bedre kontroll i bransjen i Norge med Infobrics kunnskap i å utvikle smarte digitale verktøy i nært samarbeid med byggebransjen i Sverige, bygger vi en sterk plattform for å bidra til seriøsitetsarbeidet for bransjens aktører. Sammen kan vi skape enda bedre løsninger, sier Dan Friberg.

HMSREG ble utviklet i 2016 gjennom et samarbeid mellom Omega og Oslo kommune. Formålet var å skape et system som kan hjelpe bransjens aktører til å samarbeide om å følge opp lover, regler og kontraktskrav. På kort tid har HMSREG fått en stor utbredelse både hos offentlige byggherrer og større entreprenørselskaper i Norge.

Løsningen har også blitt tatt i bruk av kunder både i Sverige og i Danmark. I dette arbeidet har Infobric vært den viktigste leverandøren av informasjon til HMSREG. Dette samarbeidet har dannet grunnlaget for etableringen av HMSREG AS. Infobrics aktivitet med kontroll på byggeplassen vil fortsette som før i Infobric og HMSREG vil fremdeles være åpent for andre adgangskontrollsystemer.

Omega har siden 2016 gått fra å ha sitt primære fokus mot olje- og gass-industrien til å bli en betydelig aktør i byggebransjen. I dag benyttes Omegas prosjektløsninger av flere av de store statlige byggherrene og på viktige infrastrukturprosjekter i Norge. Ved å fisjonere HMSREG-aktiviteten ut i et eget selskap, ønsket Omega å gi mulighet for videre vekst gjennom mer formelt samarbeid med andre aktører.

- For oss betyr etableringen en styrket satsing på dette arbeidet. Vi har hatt en fantastisk reise med HMSREG, nå tror vi at det kan skapes nye synergier og bedre løsninger ved å gi denne aktiviteten egne bein å stå på og gjennom denne felles satsingen sammen med Infobric, sier daglig leder i Omega PS, Svein Tore Haraldseid.

Om HMSREG
HMSREG er et informasjonssystem som hjelper byggherrer og entreprenører til å arbeide saman for en sikker og seriøs byggebransje gjennom systematisk kontroll og oppfølging av leverandører og mannskaper på byggeplassen. Gjennom systemet kan entreprenører og byggherrer mellom annet få oversikt over leverandørkjeden på arbeidsplassen, tilgang til elektronisk oversiktsliste over mannskaper, kontrollere at alle på arbeidsplassen har gyldige HMS-kort, invitere nye leverandører og se til at de lever opp til gjeldende seriøsitetsbestemmelser og kontraktskrav.

Om Infobric
Infobric Group er en nordisk digitaliseringspartner for å bygge et bærekraftig samfunn. Konsernet tilbyr en verktøykasse av nøkkelferdige tjenester som er klare til å integreres i kundenes digitale økosystem. Infobric har som mål å skape bærekraftige og ressurseffektive arbeidsplasser, der de tjenestene gjør jobben sikrere og enklere for flere hundre tusen mennesker hver dag. Infobric eies av Summa Equity som investerer i løsninger på globale utfordringer innenfor bærekraftsområdet.

Om Omega PS AS
Omega PS leverer prosjektstyringsverktøyet Pims til kunder innen olje, gass og energi, og har de siste årene satset tungt på det offentlige markedet og fått godt fotfeste innen blant annet infrastruktur og bygg- og anlegg. Omegas Pims-produkter støtter hele prosjektløp og er egne moduler rettet mot prosjektområder som ferdigstillelse, dokumentkontroll, kostkontroll, risk og HMS.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår