Omsatte for 38,8 milliarder

 
Omsatte for 38,8 milliarder(Veidekke as).
Veidekke omsatte for 10,8 milliarder kroner i fjerde kvartal. For hele året 2019 omsatte konsernet for 38,8 milliarder, og resultatet før skatt var 941 millioner.

Konsernsjefen opplyser at de har gjennomført betydelige forbedringstiltak, og at det er gjort restruktureringer i bygg og anlegg i Norge og Sverige.

Resultatet før skatt på 16 millioner kroner i fjerde kvartal inkluderer avsetninger for fremtidig tap og restrukturering i entreprenørvirksomheten på til sammen 330 millioner kroner. Entreprenørvirksomheten hadde ordrereserver på 34,3 milliarder kroner.

– Vi har gjennomført betydelige forbedringstiltak, og det er gjort restruktureringer i bygg og anlegg i Norge og Sverige. Risikoen i prosjektporteføljen er tatt ned, og vi vil fremover være særlig bevisst hvilken risiko vi tar på oss. Samtidig er det gledelig å se at forbedringstiltakene i industrivirksomheten har gitt resultater. Det løpende forbedringsarbeidet fortsetter og vil, sammen med de gjennomførte tiltakene, gi et solid fundament for god lønnsomhet i Veidekke fremover, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en pressemelding fra selskapet. 

– Veidekke står fast ved målet om resultatmargin før skatt på 3,0–3,5 prosent for den samlede entreprenør- og industrivirksomheten i 2020, som kommunisert på kapitalmarkedsdagen i mai i fjor, sier Bengtsson. 

– Arbeidet med å etablere eiendomsvirksomheten med endret eierstruktur går som planlagt.  Beslutning om børsintroduksjon eller salg av virksomheten samt gjennomføring av transaksjonen vil bli tatt i løpet av første halvår 2020. Aktiviteten i den skandinaviske eiendomsvirksomheten har økt gjennom 2019, og vi ser positivt på utsiktene inn i 2020, sier Bengtsson.

– For andre år på rad er Veidekkes klimarapportering vurdert til karakteren A i investorundersøkelsen CDP Climate Change. Hvordan vi håndterer klimarisiko og forholder oss til det grønne skiftet, blir stadig viktigere for å oppnå langsiktig lønnsomhet. Å være på CDPs A-liste bekrefter at vi er på rett vei, sier Jimmy Bengtsson.

Omsetningen i fjerde kvartal er på nivå med fjoråret. Mens entreprenørvirksomheten økte omsetningen, hadde industrivirksomheten noe lavere omsetning enn i fjerde kvartal i fjor. 

Omsetningen for året under ett var 39 milliarder kroner, og alle virksomhetsområdene bidro til veksten på 9 prosent fra 2018. Entreprenørvirksomheten økte omsetningen i alle tre land og sto for brorparten av veksten.

Konsernets resultat før skatt i fjerde kvartal var 16 millioner kroner. Resultatet i entreprenørvirksomheten var -78 millioner kroner, etter at det er gjort avsetninger på 200 millioner kroner for fremtidig tap i den svenske prosjektporteføljen samt 130 millioner kroner for restruktureringskostnader i Norge og Sverige. Den danske virksomheten har levert nok et godt kvartal og en solid resultatmargin. I eiendomsvirksomheten var kvartalsresultatet NOK 96 millioner, mot 162 millioner kroner for et år siden. Lavere utviklingsgevinster fra salg av prosjekter bidro til et lavere resultat enn året før. Resultatet i industrivirksomheten økte til 30 millioner kroner, fra -4 millioner kroner for et år siden.

(Kilde: Veidekke as)

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår