Ønsker eksperthjelp til å vurdere støv-plager

 
Ønsker eksperthjelp til å vurdere støv-plagerBildet: Statens vegvesen undersøker nå om vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua forårsaker såre og irriterte øyer. Foto: Øyvind Aske, Statens vegvesen
Statens vegvesen sonderer nå fagmiljøer for å knytte til seg eksperter på luftkvalitet og forurensning. Hensikten er å undersøke hva som kan forårsake såre og irriterte øyer til beboere i Brevik.

De siste ukene har Statens vegvesen fått meldinger fra beboere i Brevik om irriterte og såre øyne. Beboere har stilt spørsmål om dette skyldes støv fra vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua.

Ta opplysningene på alvor

– Denne problemstillingen var ny for oss i Statens vegvesen, og vi ønsker å undersøke dette grundig, forteller Lars Erik Hegg som er byggeleder for vedlikeholdsprosjektet på Breviksbrua.

Representanter fra prosjektet har vært i Brevik og snakket med innbyggere om har meldt fra om såre og irriterte øyne.
– Innbyggere som mener at de er berør av dette må gjerne ta kontakt med meg eller andre i prosjektet. Vi ønsker å danne oss et bilde av omfanget og få vite mer om symptomene innbyggerne har. Kontaktinformasjon finner dere på prosjekt-siden til Breviksbrua, forklarer Lars Erik Hegg.

Bedt om ekspert-hjelp

Statens vegvesen har vært i kontakt med Norsk institutt for luftforsking (NILU) for å undersøke om de kan bistå i denne saken.

– Vi ønsker å undersøke denne saken grundig. I tillegg til å forhøre oss om eksperthjelp, undersøker vi også prøver som er tatt tidligere i prosjektet for å se om dette kan gi oss informasjon. Vi har også en god dialog med Miljørettet helsevern i Grenland for videre oppfølgning, sier Hegg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår