Ønsker ungdommen velkommen

 
Ønsker ungdommen velkommenProduksjonsplanlegger Petter Rismoen, HR-sjef Frode Ek Skarnes og lærling Kenneth Andre Aasengen Nilsen hos Mapei. Foto: Lars Ovlien.
Med en klar filosofi om å satse på ungdommelige krefter har Mapei lærlinger i bedriften. Ledelsen mener det gir selskapet nye perspektiver.

– For oss er det for eksempel ekstremt viktig å tilby lærlingeplasser. Vi har jobbet målrettet med dette i mange år, og samarbeider med flere videregående skoler i nærmiljøet, forklarer HR-sjef Frode Ek Skarnes i Mapei i en pressemelding fra selskapet.

Bidrar med viktige egenskaper
Ungdommen tar med seg viktige egenskaper inn i organisasjonen.

– Vår erfaring er at lærlinger bidrar positivt. For oss som jobber med kontinuerlig forbedring gjennom Lean manufacturing, er det å få forslag på bordet veldig viktig. Og da gjerne fra en ny synsvinkel.

Petter Rismoen er fast ansatt produksjonsplanlegger på andre året. 22-åringen kom som lærling for å få fagbrev i kontor og administrasjon.

– Det var tydelig at Mapei ønsket seg lærlinger og jeg ble tatt veldig godt imot. Selv om jeg var litt beskjeden i starten ble jeg raskt varm i trøya, sier han i meldingen.
Etter læretiden fikk han for to år siden fast jobb. Det har vært en bratt læringskurve.
– Jeg har mye ansvar. Blant annet setter jeg opp logistikken på hva som skal produseres opp mot lager og bestillinger. Jeg kan absolutt utvikle meg videre i Mapei, understreker Rismoen.

Kenneth Andre Aasengen Nilsen er året yngre enn Rismoen og lærling på andre året.
– Jeg har lært mye siden jeg kom. Jobben er i hovedsak på lageret som trucksjåfør, og det er til tider 3D Tetris på ekstremnivå å pakke en pall mest mulig effektivt, sier han.

Ek Skarnes ser klare positive effekter av ungdommens inntog.
– Petter har, selv om han er ung, bidratt med målbare positive effekter inn i avdelingen for herdeplast. Eksempelvis fikk han nylig den interne innovasjonprisen 2018 for å ha utviklet et nytt datasystem for herdeplastproduksjon og kvalitetslaboratoriet. Kenneth på sin side er en positiv og åpen kar som ikke er redd for å foreslå endringer som bidrar til at vi hele tiden forbedrer oss. Begge bidrar til at vi blir bedre som organisasjon, understreker han.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår