Oppgraderer to tunneler på E39

 
Oppgraderer to tunneler på E39Jernfjelltunnelen er en av to tunneler som nå skal oppgraderes av AS Birkeland entreprenørforretning. Foto: Google Maps
AS Birkeland entreprenørforretning skal oppgradere to tunneler på E39 i Vestland.

Jernfjell- og Skrikebergtunnelene ligger i Masfjorden og Gulen kommune. Begge har tunnelprofil T8 og fri høyde på 4,5 meter. Torsdag ble kontrakten mellom entreprenøren og Statens vegvesen elektronisk signert.

Jernfjelltunnelen

Tunnelen er 2391 meter lang og har en årsdøgnstrafikk på 2000. Den ble åpnet i 1989. Det er en gjennomsnittlig stigning i tunnelen på åtte prosent. Det skal bygges en ny havarinisje på nordsiden tunnelen ved Kringla. Der skal det også settes opp et nytt teknisk bygg. Inne i tunnelen skal også gjøres plass for nytt teknisk bygg. På sørsiden av Hopeelva bru skal det etableres en snulomme.

Skrikebergtunnelen

Tunnelen er 1508 meter lang og ble åpnet i 1990. Årsdøgnestrafikken er rundt 1800. I begge tunnelene skal alt teknisk utstyr byttes. I tillegg skal også all vann- og fristsikring byttes, og tunnelene skal strosses.

Arbeidene starter i februar 2022 og skal vare fram til ut november 2023. Kontraktsummen er på rundt 210 millioner kroner.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave