Oppgraderte verneverdige blokker i Drammen

 
Oppgraderte verneverdige blokker i DrammenBildet: Arbeidende styreformann Nils Atle Torsvik i Balkongentreprenøren foran de renoverte, verneverdige blokkene i Åshøgda borettslag.
Drammen kommune avviste først planene for rehabilitering og fornyelse av Åshøgda borettslag i Drammen, men aksepterte det reviderte forslaget, dersom større og innglassede balkonger om teglsteinen på de tre blokkene ble bevart.

- Avslaget tvang oss tilbake til skisser og tegnebrettet, og senere sendte vi en ny søknad hvor den opprinnelige fasaden ikke ville bli berørt, sier arbeidende styreformann Nils Atle Torsvik i Balkongentreprenøren, i en pressemelding.

Fikk godkjennelse

Drammen kommune ga tilslutning til den nye ideen, og godkjente samtidig at beboere som ikke hadde veranda kunne få innglasset balkong. Åshøgda borettslag ble bygget i 1968 og består av 214 leiligheter. Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 50 millioner kroner. Torsvik sier at det er første gang Balkongentreprenøren har måttet tilpasse rehabiliteringen etter begrunnelser som er basert på "kulturminne" og "verneverdig".

God begrunnelse

- Kommunen hadde en god begrunnelse, og da ble vår oppgave sammen med borettslaget å se på alternativer som ivaretar det arkitektoniske utgangspunktet og samtidig kombinerer det moderne. At vi fikk aksept for det nye forslaget gir oss verdifull erfaring om vi kommer opp i tilsvarende situasjoner, sier Torsvik.

Tilfreds med løsningen

Styreleder i Åshøgda borettslag, Gunnar Alternes, er svært tilfreds med løsningen som kom på plass. Den innebærer at de gamle balkongene rives, og erstattes med større og innglassete balkonger.
- Kombinasjonen av nye og større hvite balkonger, glass og teglstein gir borettslaget et moderne preg, uavhengig av hvilken tidsepoke vi lever i, sier Alternes. Han er dessuten fornøyd med at rehabiliteringen bare utgjør noen hundrelapper ekstra i måneden for andelseierne.

En god investering

- Dette er en god investering, sier han, og gir følgende eksempel. De minste leilighetene har det vært liten etterspørsel etter og har erfaringsmessig blitt solgt for rundt 1,2-1,3 millioner kroner. Da en slik leilighet nylig ble lagt ut for salg merket han vesentlig høyere interesse enn ellers, og leiligheten gikk for nesten 1,9 millioner kroner.
- Dette henger sammen med at disse leilighetene får balkong som i tillegg er innglasset. Prisen gjenspeiles direkte av rehabiliteringen og fornyelsen vi gjennomfører, sier han.

Bildet: Drammen kommune ga tilslutning til den nye ideen, og godkjente samtidig at beboere som ikke hadde veranda kunne få innglasset balkong.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår