Oppstart på bygging av Finnmark landforsvar

 
Oppstart på bygging av Finnmark landforsvarI Porsangmoen leir kommer det et nytt renseanlegg og en mannskapsforlegning. Utenfor leiren nye oppføres det nye befalskvarter.
Nå i juli er det signert tre kontrakter for å ruste opp Porsangmoen leir knyttet til oppbyggingen av Finnmark landforsvar. Det skal bygges en ny mannskapsforlegning, et nytt renseanlegg og nye befalskvarter utenfor leiren.

Disse tre prosjektene var viktige å få realisert først siden det er personellrelatert og har stor betydning for rekruttering og trivsel til de som skal tjenestegjøre på Porsangmoen.
Oppbyggingen av Forsvaret i Finnmark er én av de tre viktigste prioritetene til både Forsvaret og Forsvarsbygg. Til sammen er det nå skrevet kontrakter for vel 211 millioner kroner inkl. mva.

Ringvirkninger på næringslivet i Finnmark
Nye fasiliteter ved garnisonen i Porsangmoen er viktig for å bygge forsvarsevne. Nytt renseanlegg er vesentlig for sikker drift av en leir som blir større, og nye boforhold for mannskap og befal bidrar til å skape trivsel i tjenesten. Forsvarsbygg er totalleverandør av eiendom, bygg og anlegg til Forsvaret. Dette gir også gode ringvirkninger på næringslivet både lokalt og regionalt når kontrakter signeres.

Nytt driftssikkert renseanlegg
Det gamle renseanlegget er fra 70-tallet og klar for utskiftning. Nå skal et nytt og moderne anlegg på plass for å sikre tilfredsstillende rensefasiliteter for Porsangmoen leir i Finnmark.
- Med et nytt anlegg i Porsangmoen leir sørger vi for at Forsvaret får en leir med god driftssikkerhet, og som tar høyde for den økte aktiviteten, sier prosjektleder i Forsvarsbygg, Arild Øvergaard.
 

 FAKTA OM DE TRE PROSJEKTENE

Kaserne, mannskapsforlegning i Porsangmoen leir
Kontraktsummen er på 74 millioner kroner inkl. mva. og går til Kivijervi Entreprenør AS fra Alta.
 
Totalentreprisen omfatter prosjektering og bygging av ny kaserne i 3. etasjer med kapasitet på 198 vernepliktige fordelt på seksmannsrom med bad i tilknytning til hvert rom, og egne rom for befal og daghavende soldat. Totalt er bygget på ca 2.000 m2. Forventet byggestart i er i september, og ferdigstilles i oktober 2022.

Skisse: Fasade på mannskapsforlegningen.

Kvarter utenfor leiren
Kontraktsummen er på vel 116 millioner kroner inkl. mva. og går til Tecto Entreprenør AS fra Alta.
Kvarterene bygges på Porsangmoen rett utenfor leiren.

 Totalentreprisen omfatter prosjektering og bygging av tre nye kvarer med 72 mindre leiligheter/hybler for befal. Alle tre kvarterbyggene skal være like og har følgende innhold: 24 mindre leiligheter/hybler med sovealkove, kjøkken og bad, felles vaskerom, renholdsrom, lintøyrom, bøttekott, loft med lagringsbur og tekniske rom.
Arealet er på ca 3.000 m2
Forventet byggestart er i september, og ferdigstilles i oktober 2022.

Skisse: Fasade kvarter.

Renseanlegget
Kontraktsummen på totalentreprisen er på vel 21 millioner kroner inkl. mva. og går til Arctic Entreprenør AS fra Lakselv.

Prosjektet omfatter prosjektering og bygging av et nytt renseanlegg ved siden av dagens renseanlegg ved Nedrevann. Leveransen skal inkludere prosessleveransen og bygningsmessige arbeider.

Renseanlegget består av følgende deler: Driftsavdeling med adkomst, kontrollrom, garderober og bøttekott i ren og skitten sone, tekniske rom og prosesshall.
Forventet byggestart er i september, og ferdigstilles i juli 2022.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår