Optimera kjøper Flisekompaniet

 
Optimera kjøper Flisekompaniet
Optimera blir en ledende aktør innen markedet for flis og tilbehør etter oppkjøp av Flisekompaniet.

– Dette styrker vår posisjon som totalleverandør og produktspesialist i markedet. Felles kundegrunnlag og fysisk tilstedeværelse i våre satsningsområder gjorde dette veldig attraktivt. Her får vi merverdier våre kunder vil sette pris på, sier administrerende direktør Asbjørn Vennebo i Optimera.

Flisekompaniet er en landsdekkende kjede med 26 utsalg fra Alta i nord til Sandnes i sør. Kjeden hadde i 2015 en omsetning på over 400 millioner kroner.

Dagens merkenavn videreføres
Flisekompaniet skal fortsette under eget merkenavn og det er i første omgang kunden som vil merke oppkjøpet med at de får tilgang til et større spekter av produkter og tjenester. Optimera har lykkes med å ta spesialistrollen innen flere kategorier de siste årene og Vennebo forteller at man i tiden fremover skal fokusere på kompetanseoverføring slik at man raskt drar videre i samme retning også innenfor dette forretningsområdet.

‒ Flisekompaniet har gjort det bra de siste årene og kjeden har i dag cirka 170 høyt kvalifiserte ansatte. Nå skal vi lære av hverandre og overføre kompetanse der vi er gode i dag. Som organisasjon er vi trent til raskt å sette oss inn i nye forretningsområder. Vi er langsiktige i alt vi gjør og skal bruke den tiden vi trenger for å bli den foretrukne spesialisten også på flis og tilbehør, sier Vennebo.

En naturlig oppkjøpskandidat
Optimera er en totalleverandør som dekker både prosjekt, bedrift- og privatmarkedet gjennom sine avdelinger. Flisekompaniet behersker også denne mangekampen. I følge Vennebo har Optimera fulgt selskapet med interesse over lengre tid og de var en naturlig oppkjøpskandidat når muligheten nå åpnet seg. Ser man på de lange linjene så har Flisekompaniet over tid vokst med rundt åtte prosent hvert år de siste ti årene. Flisekompaniet oppnådde i 2015 EBITA på 22 millioner og selskapet består i dag av 11 franchise-medlemmer i tillegg til 15 egeneide butikker.

Flisekompaniet har i likhet med Optimera rustet seg godt for det digitale skiftet som nå treffer markedet. De har satset hardt på digitale løsninger som hjelper kunden med prosjektstyring og beslutningsunderlag. Dette har vært en stor suksess og de fremstår i dag som ledende på dette området i sitt marked.

Ledelsen blir med videre
Raymond Lund er administrerende direktør i Flisekompaniet. Han blir med videre og forteller at han er fornøyd med at selskapet han leder nå blir en del av Optimera. ‒ Synergiene virker helt åpenbare. Nå får vi inn en sterk industriell eier som forstår både markedet vi opererer i og måten vi er organisert på. Sammen blir vi enda sterkere på totalløsninger for våre kunder og det blir en veldig spennende tid fremover, sier Lund.

– Vi er veldig glad for at ledelsen blir med videre og ser frem til å skape de beste kundeløsningene for våre kunder sammen med så mange kompetente mennesker. Det passer oss også godt at selskapet har en tilstedeværelse i Oslo, Bergen og Trondheim som alle er områder der vi satser på vekst de neste årene, avslutter Vennebo.

Overtakelse er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet som ventes å foreligge i løpet av august/september 2016.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår