Optimera overtar Igland Garasjen

 
Optimera overtar Igland GarasjenOptimera overtar Igland Garasjen: – Vi ser frem til å ta virksomheten inn i en ny fase sammen med Optimera, sier Dag Erik Heier i Igland Garasjen. (Foto: Igland Garasjen)
Optimera kjøper Igland Garasjen og vil skape ytterligere vekst for den allerede markedsledende garasjevirksomheten.

Overtagelsen skjer gjennom kjøp av alle aksjene i Igland Industrier AS. Torbjørn Igland med familie har vært hovedeier gjennom Igland Eiendom AS (91 prosent) og har tatt initiativ til salget i forbindelse med generasjonsskifte. Samtidig selger adm. dir. Dag Erik Heier sin eierandel gjennom Alinea AS. Han fortsetter som leder av virksomheten.

Igland har en klar lederposisjon i det norske markedet for komplett leverte garasjer, med en årlig omsetning på ca. 350 mill. kroner. Hovedproduktene er villagarasjer og rekkegarasjer. En stor andel av omsetningen er skreddersydde, nøkkelferdige garasjer som blir montert av virksomhetens egne montasjeteam.

– I markedet kompletterer Igland Garasjen vårt Montér Garasjen-byggesettkonsept. Produksjonsmiljøet utenfor Grimstad og Optimera Byggsystemer vil samtidig dra gjensidig nytte av hverandres produksjonskapasitet og kompetanse, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera.

Optimera Byggsystemer omsetter for over en halv milliard kroner fra seks fabrikker. Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør. Selskapet har 2000 ansatte og er landsdekkende med 200 utsalgssteder som inkluderer Montér-byggevarehus og Optimera Proffsenter.

– Vi utgjør en plattform som Igland Garasjen kan vokse videre på geografisk, industrielt og digitalt, sier Erik Tønnesen.

Virksomheten ble etablert av Nere Igland i 1963 som Grimstad Garasjene. Sønnen Torbjørn har lenge vært sentral, de siste 25 årene som styreleder. Dag Erik Heier har ledet bedriften siden 2012. Igland Garasjen sysselsetter i dag nesten 100 årsverk og har levert over 100.000 garasjer til privatmarkedet.

Garasjene kommer i standarddimensjoner, men kundene kan få tilpasset størrelsen etter behov. De kan også variere gjennom et stort utvalg av kledninger, garasjeporter, dører, vinduer og tak.

– Bedriftens medarbeidere og eiere har gjennom mange år skapt en sterk merkevare. Vi ser frem til å videreutvikle Igland Garasjen og ta virksomheten inn i en ny fase sammen med Optimera, sier Dag Erik Heier. Han sier videre at produksjonen vil fortsette i nåværende lokaler.


Optimera overtar Igland Garasjen som blir produsert i 11.000 m2 store lokaler I Grimstad. Her fra pakkeavdelingen.


 Bilde fra produksjonen.


Adm. dir. Erik Tønnesen utenfor Optimeras hovedkontor. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave