Orklahuset er BREEAM-NOR Excellent

 
Orklahuset er BREEAM-NOR ExcellentOrklahuset har fått BREEAM-NOR Excellent-sertifisering. Render: Narud Stokke Wiig AS
Orklas hovedkontor på Skøyen har, som ett av få bygg, oppnådd sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent.

Grønn Byggallianse har utstedt sertifikatet som viser at Orklahuset, som sto ferdig i februar 2019, har en svært høy standard miljø- og energimessig. For Orkla var dette en viktig målsetting allerede fra planleggingen av bygget startet. Det har hatt betydning for valg av tekniske løsninger som ble gjort ut fra miljøkriterier, og hatt innvirkning på mange kvaliteter ved bygget.

Blant løsningene som er valgt for Orklahuset er bl.a.:

• Smartstyring- og regulering av energisystemene som automatisk styrer temperatur, luftmengde, solskjerming og lys basert på tilstedeværelse, utvendig temperatur og værprognoser fra byggets værstasjoner. Smartstyringen sørger for at energi- og effektbehovet til oppvarming og kjøling reduseres.

• Utendørs rekkverk med solceller, som supplerer byggets forbruksstrøm.

• Stasjonære batterier som bidrar til å maksimere egenforbruket av solcellestrøm og reduserer maksimalt effektuttak fra strømnettet.

• Elbil-ladere som registrerer batteriene til tilkoblede biler og porsjonerer ut strøm ut fra batterienes behov.

• Smartglass med en form for krystallisk vindusbelegg på glass, hvor gjennomgang av solenergi reguleres trinnløst ved at krystallene endrer form.

BREEAM-NOR er et klassifiseringssystem basert på poeng, og starter allerede ved planleggingen og prosjekteringen av et bygg. Det må følges opp gjennom byggeperioden og fortsetter også i driftsfasen.

- De fleste utbyggere og eiendomsselskaper i dag ønsker seg bygg som oppfyller høye energi- og miljøkrav. Vi er veldig glade for at vi har oppnådd klassifiseringen «Excellent», som har vært en ambisjon for oss hele tiden, sier Gjert Brun, leder i Orkla Eiendom, i en pressemelding.

På bakgrunn av løsningene som er valgt har Orklahuset også mottatt offentlig støtte fra Enova.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår