Oslo bys arkitekturpris 2014 er utdelt

 
 • Foto: Oslo kommune/Sturlason

  Foto: Oslo kommune/Sturlason

 • Foto: Oslo kommune/Sturlason

  Foto: Oslo kommune/Sturlason

 • Foto: Oslo kommune/Sturlason

  Foto: Oslo kommune/Sturlason

 • Foto: Oslo kommune/Sturlason

  Foto: Oslo kommune/Sturlason

Forrige
Neste
 
Kuben yrkesarena tildeles Oslo bys arkitekturpris 2014. Arch Uno AS / Arkitektpartner AS, Hjellnes Consult as og Undervisningsbygg Oslo KF har samarbeidet om prosjektet og mottok onsdag 15. oktober Oslo bys pris for god byarkitektur for 2014.
Ordfører Fabian Stang delte ut prisen i Oslo rådhus sammen med nestleder i byutviklingskomiteen, Espen Ophaug. Prisen består av 50.000,- i tillegg til en plakett til å montere på den prisvinnende bygningen og diplom.
– Kuben VGS viser seg som et foregangseksempel på framtidens skoleanlegg hvor det er gjennomført særegne arkitektoniske grep for å imøtekomme de høye ambisjonene, både for lærere, elever, andre brukere og besøkende. I tillegg er materialvalg og løsninger brukt pedagogisk til å knytte bygningen til dens brukere, skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.
 
Hedrende omtale
Gregers Grams vei 13 og The Green House – D36, Dælenenga mottok hedrende omtale.
 
Om Gregers Grams vei 13 sier begrunnes tildeling slik:
"Anlegget gir et interessant og godt svar på fortetting i eksisterende eneboligstrøk. Prosjektet tilpasser seg omgivelsene samtidig som det fornyer og er innovativt i forhold til eneboligtypologien. Arkitekt og byggherre har vist evne og villighet til å tenke nytt innenfor gitte rammer («småhusplanen»), og resultatet er en berikelse for Oslo."
 
Om The Green House – D36, Dælenenga, skriver juryen blant annet:
"Dette er et nytt og interessant konsept for uteoppholdsarealer og et av prosjektets klart sterke sider. Prosjektet er et verdifullt innspill i debatten om boligkvalitet og differensierte normer for utearealer i sentrale strøk. Prosjektet holder et gjennomgående høyt kvalitetsnivå, fra overordnet konsept og ned til detaljnivå."
 
En presentasjon av samtlige kandidatene kan sees på Rådhusplassen fram til 26. oktober. For bilder og informasjon om årets 23 kandidater, se denne lenken www.byplanoslo.no/arkitekturprisen
 
Om Oslo bys arkitekturpris
Oslo bys arkitekturpris er en kommunal hederspris som kan gis til alle typer byggverk og bygde omgivelser som bidrar til å heve, utvikle og fornye den estetiske kvaliteten på stedet.
De nominerte er byggverk som ble ferdigstilt i Oslo i 2013 eller landskapsanlegg ferdigstilt 2009 - 2013. Prosjektene er vurdert av Rådet for byarkitektur, Oslo bystyres byutviklingskomité og Oslo kommunes forretningsutvalg i samarbeid med Plan- og bygningsetaten.
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår