Oslo er proppen i bolig-Norge

 
Oslo er proppen i bolig-Norge
Nye tall fra Boligprodusentenes Forening viser at det fortsatt er Oslo som er hovedutfordringen i det norske boligmarkedet.

– Oslo bygger bare halvparten av det antallet boliger byen trenger, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

– De galopperende boligprisene vi ser nå er et resultat av for lav boligbygging i Oslo over tid, sier Jæger. - Det vil få negative samfunnsmessige konsekvenser for hele Norge om ikke Oslo får opp boligbyggingen, og byrådsleder Raymond Johansen må selv sette seg i førersetet for å gjennomføre nødvendige tiltak, sier Jæger.  
– Med den prisstigningen vi ser spesielt på små leiligheter, må vi avvike fra leilighetsnormen i Oslo for en periode.

- Igangsettingen av nye boliger i 2. kvartal lå 6 % over tilsvarende periode i fjor. 2. kvartal 2016 er faktisk det beste kvartalet for igangsetting vi har målt siden vi startet målingene i 1999, sier Jæger.   Igangsettingen i juni lå imidlertid 13 % under juni i fjor. Hittil i år ligger igangsettingen 5 % etter fjoråret. De siste 12 månedene er det igangsatt ca 29 500 boliger, fortsetter han.

- Boligsalget ligger på et rekordhøyt nivå, sier Jæger. Vi har aldri tidligere målt en bedre salgsmåned enn vi gjorde i juni i år. Salget i juni lå hele 42 % over juni i fjor. Salget i 2. kvartal lå 25 % over samme kvartal i fjor.  De siste 12 månedene er det solgt ca 32 500 nye boliger. – Vi må tilbake på 80-tallet for å se et tilsvarende nivå for boligsalget, avslutter Jæger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår