Oslo S tilbake på sporet

 
Oslo S tilbake på sporetBildet: Innlegging av dobbelkryssveksel (DKV) med Kirowkran (Foto: Tim Mitchley/Jernbaneverket)
Etter 6 uker med sommerstengt, åpnet endelig Oslo S for full togtrafikk igjen i dag. Jernbaneverket, i samarbeid med togselskapene, markerte dette ved å møte kundene og takke for tålmodigheten.

Oslo S har blitt kraftig oppgradert i sommer. Den enorme økningen i trafikken gjennom Oslo S de siste årene har presset fram behov for å oppgradere stasjonen.

Sporene 12 til og med 19 har blitt fornyet, kjøreledningene er byttet ut og det er lagt over 62 kilometer med nye signalkabler. Fornyelsen har pågått siden 2009 og skal fullføres ved utgangen av 2017.

Det har også blitt gjort forberedende arbeider for å koble inn Follobanen som skal stå klar i 2021. Den siste uken har alt arbeidet blitt testet og kontrollert. Moderniseringen av Oslo S vil øke kapasiteten og gjøre trafikkavviklingen mer fleksibel og robust.

Togene vestover har gått som normalt, men flere av linjene østover fra Oslo S har vært stengt i ukene 26, 27, 28, 29, 30 og 31. Togselskapene og Jernbaneverket har i felleskap informert om dette siden før jul 2015, beskrevet driftsopplegg for alternativ reise og oppfordret folk til å utvide ferien, ta hjemmekontor eller tilpasse seg på andre måter. I tillegg har det blitt bygget 8 dedikerte plattformer for buss-for-tog ved spor 19 på Oslo S. Disse plattformene har også fått nye digitale informasjonsskjermer.

- Tiltakene ser ut til å ha virket. Aldri tidligere har trafikkavviklingen ved sommerstengningen av Oslo S gått så bra som i år, heter det i pressemeldingen fra Jernbaneverket.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår