Oslo viser vei for yrkesfagene

 
Oslo viser vei for yrkesfagene(Foto: yrkesEM)
Flere ungdom i hovedstaden velger nå yrkesfag, og stadig flere får læreplass. I 2015 var Oslo det fylket som formidlet flest unge søkere til læreplass, i forhold til antall søkere, skriver nho.no.

I Oslo går pilene markant oppover i yrkesfagene. I fjor fikk over 80 prosent av søkerne læreplass, og stadig flere unge får øynene opp for yrkesfag.

Mye av suksessformelen ligger i godt opplysnings- og rekrutteringsarbeid samt tett formidlingsarbeid mellom skolene og næringslivet.

For å lykkes enda bedre med rekrutteringen og gjennomføringen, tar Utdanningsetaten nye virkemidler i bruk.

 

Utdanningsmesser skal inspirere

1.mars må de unge ha valgt videregående utdanning og onsdag var det utdanningsmessen på Furuset Forum. Messen var rettet særskilt mot foreldre og barn i ungdomskolen med minoritetsbakgrunn.

Dette er en viktig målgruppe og gjennom en liten serie av slike messer i befolkningens nærmiljø, er målet å rekruttere enda bredere enn tidligere.

– Velg noe dere interesserer dere for, noe dere innerst inne kjenner at dere vil, sa Utdanningsbyråden i Oslo, Tone Tellevik Dahl (AP), da hun åpnet messen.

Hun er opptatt av at man må velge noe som er trygt, og som samfunnet har behov for.

NHO-felleskapet vil bidra som samarbeidspartner på arrangementene fordi Oslo er en by med en befolkning som tradisjonelt har valgt de studieforberedende programmene.

– Derfor er det interessant å se på hvordan kommunen likevel makter å snu trenden, sier Are Turmo, direktør for NHOs kompetanseavdeling.

 

Trygt valg

– Fagarbeidere er det sikreste valget for Oslo-ungdommen, mener Tellevik Dahl.

Dette støtter opp om NHOs kompetansepolitikk.

– Vi vet at samfunnet vårt skal bygges og utvikles videre ved hjelp av fagkompetanse. Derfor er det så viktig å sikre en god rekruttering fra ungdomskolen til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene, understreker Turmo. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår