OsloMet får digitalt topplaboratorium

 
OsloMet får digitalt topplaboratoriumBildet: Studenter fra OsloMet viser fram utstyret i det nye laboratoriet. Foto: Trimble.
Bygg- og energiteknikkstudentene på OsloMet får nå et toppmoderne digitalt laboratorium innen bygg- og anleggsteknikk, bygningsteknologi og bærekraftig design.

Laboratoriet er en gave fra det internasjonale programvareselskapet Trimble, som tilbyr Trimble Connected Construction, en stor verktøykasse av profesjonelle program- og maskinvareløsninger innen bygg og anlegg, som benyttes gjennom hele livssyklusen til et byggeprosjekt.

Laboratoriet vil kraftig utvikle bruken av digitale applikasjoner på Institutt for bygg- og energiteknikk, og gi studentene praktisk erfaring med Trimbles løsninger. Løsningene brukes til å planlegge og prosjektere veg, jernbane, bygg, vann og avløp, og gir «mixed reality» i planlegging og bygging av infrastruktur.

Styrker den digitale kompetansen

Samarbeidet med Trimble gjør det mulig for OsloMet å integrere teknologiske verktøy for design og konstruksjon av bygninger og bomiljøer på en mer helhetlig måte.

– I dag er digital kompetanse svært viktig for studentene våre. Med Trimble Lab får studentene ved Institutt for bygg- og energiteknikk tilgang til banebrytende teknologi og produkter innen ingeniørfag og konstruksjon, sier førsteamanuensis og studieleder Jian Dai.

– Vi tror dette vil akselerere integrering av digitale verktøy i studiene våre. Laboratoriet gir ikke bare studentene våre bedre læringsutbytte, men også kompetanse til å endre og fornye bransjen i deres fremtidige karriere.

Verdifullt for nye utdanningstilbud

– I tillegg er laboratoriet også en verdifull ressurs for å støtte utviklingen av nye utdanningstilbud i smart mobilitet og urban analyse, og ny spesialisering innen infrastruktur på våre bachelor- og masterprogrammer.

– OsloMet er et enestående nytt tilskudd i vårt nettverk av laboratorier rundt om i verden. Vi er ivrige etter å spille en viktig rolle ved å gjøre det mulig for studenter og lærere å forbedre utdanningen innen ingeniørfag, byggteknikk og prosjektering med Trimbles avanserte teknologi, sier Allyson McDuffie, direktør for utdanning i Trimble.

– Vår misjon er å transformere måten verden fungerer på, dette krever at vi investerer i neste generasjons arbeidsstyrke, som blir morgendagens influencere og ledere.

Gjør studentene konkurransedyktige

Carl Christian Thodesen, dekan ved Fakultetet for teknologi, kunst og design forteller at OsloMet – storbyuniversitetet er begeistret over det nye laboratoriet, som han mener er utviklet gjennom et svært godt samarbeid med Trimble.

– Laboratoriet vil gi studentene våre tilgang til topp moderne utstyr og programvare som vil gjøre dem attraktive og konkurransedyktige i den moderne ingeniør- og byggebransjen, sier Carl Christian Thodesen.

– Å jobbe med Trimble for å utvikle dette, er et bevis på hvordan bransjen og akademia kan samarbeide om å utvikle ferdigheter og kompetanse til en konkurransedyktig og bærekraftig ingeniørbransje, der førsteklasses dyktighet er en forutsetning.

Et bredt spekter av løsninger

Laboratoriet vil omfatte et bredt spekter av Trimbles løsninger som Trimble SiteVision, Robotic Total Stations og Rugged Tablets. Avanserte programvareløsninger som Quadri, Novapoint, Quantm, Tilos, Tekla Structures, Tekla Structural Designer, Tekla Tedds, Trimble Connect, og selskapets populære 3D-modelleringsverktøy, SketchUp Pro og SketchUp Studio hører også med.

Om OsloMet – storbyuniversitetet:
OsloMet - storbyuniversitet rommer noen av Norges eldste og mest kjente fagstudier. OsloMet har røtter tilbake 1818, og har dermed med seg to århundrer med utdanning og forskning innen helse, samfunn, teknologi og undervisning.

I løpet av 1990- og 2000-tallet ble en rekke høyskoler i Oslo-regionen slått sammen til to store høyskoler, den ene av dem Høgskolen i Oslo, som igjen ble slått sammen med Høgskolen i Akershus i 2011. I 2018 fikk høgskolen universitetsstatus.

Mer informasjon om OsloMet 

Om Trimble:
Trimble leverer produkter og tjenester som knytter den fysiske og digitale verdenen sammen.

Trimbles kjerneteknologier innen posisjonering, modellering, sammenkobling og dataanalyse gjør det mulig for kundene å øke produktivitet, kvalitet, sikkerhet og bærekraft.

Fra spesialbygde produkter til livssyklusløsninger for bedrifter bidrar Trimbles programvare, maskinvare og tjenester til å endre et bredt spekter av bransjer, som for eksempel landbruk, bygg og anlegg, geovitenskap, transport og logistikk.

Mer informasjon om Trimble 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår