Over 400 har signert

 
Over 400 har signertFra venstre: Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS2023 og Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør Helse Stavanger/SUS2023 . (Foto: Ørjan Richardsen/ Helse Stavanger).
Over 400 aktører har signert på Bygg21, blant annet Helse Stavanger og en rekke av prosjektets leverandører og entreprenører.

Administrerende direktør Inger Cathrine Bryne i Helse Stavanger HF har signert Bygg21, sammen med en rekke av prosjektets leverandører og entreprenører.

I tillegg har en rekke av prosjektets leverandører og entreprenører signert.

-Vi forvalter og drifter et gigantisk byggeprosjekt på vegne av skattebetalerne til en prislapp på 9,4 milliarder kroner. Vårt prosjekt skal fremme bærekraft, dialog og et godt samarbeidsklima på byggeplassen, så vi signerer med glede, sier administrerende direktør for Stavanger universitetssjukehus, Inger Cathrine Bryne og prosjektdirektør Kari Gro Johanson i en pressemelding.

Samarbeid om bærekraft

Bygg21 er et samarbeid mellom bygg- og eiendomsnæringen og statlige myndigheter. Målet er å realisere bygg- og eiendomsnæringens potensiale innenfor produktivitet og bærekraft. Mandatet er gitt fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) i 2015.

Jobber for å være ett team

Allerede er det mange ulike selskaper og organisasjoner i gang på byggeplassen for nytt universitetssykehus, og de største entreprenørene som Kruse Smith AS, Faber Bygg AS, Vest Betong AS, Bravida AS og Stangeland Maskin AS har signert på Bygg21.

 - Vi jobber med å være «ett team» på byggeplass, uavhengig av selskapstilknytning og ansettelsesforhold. Tett samarbeid, åpen og tillitsbasert dialog er selve nerven i vårt prosjekt, og jeg er veldig glad for at så mange i vårt team også signerer i samme ånd, sier Johanson.

 - I tillegg har rådgiverfelleskapet Nordic-COWI signert for sine respektive selskaper. For å sitere en av veilederne i Bygg21, samhandling: «Vi bygger best – med åpenhet og tillit», understreker Johanson i meldingen.

- Bygg21 løfter oss som bransje inn i fremtiden, der vi ser oss selv med mål for både bærekraft og produktivitet. Det er flott at så godt som alle i prosjektet for nytt universitetssykehus signerer, sier regiondirektør for Kruse Smith AS, Kristin Stømer Frafjord.

Bygg21 har utarbeidet flere veiledninger med råd og anbefalinger for effektive og bærekraftige byggeprosesser, og er kvalitetssikret av NTNU. Dette er tilpasset hvor prosjektene befinner seg i byggeprosessen og kan brukes av både byggherrer, myndigheter, rådgivere, entreprenører og øvrige leverandører. Alle veilederne og øvrige råd som er utarbeidet av Bygg21 videreføres på nettstedet byggelig.no, så her vil det fortsatt være mange gode tips å få.

400 ulike selskaper har signert Bygg21, og støtter dermed opp om bruk av beste praksis for en mer bærekraftig og kostnadseffektiv næring.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår