Overgang fra skogen til skolegården

 
Overgang fra skogen til skolegården
For første gang begynner elevene på Steinerskolen i Fredrikstad det nye skoleåret på den nye skolen.

Elevene i 2.-4. klassetrinn skal lære og leke i det spesielle bygget som er inspirert av den tradisjonelle antroposofiske arkitekturen. Med tanke på at barna kommer til å tilbringe mye tid på skolen fra August og fremover, er skolen laget som en forlengelse av skogen og naturen i nærområdet.

Fasadens materialer som betong, tre og ferdig korrodert stål er brukt mest mulig ubehandlet for å fremheve materialenes særegne beskaffenhet og skjønnhet.

Hovedmaterialet er Kebony Character kledning. Kebony ble valgt som kledning for å fremheve de naturlige trekkene ved bygget og skolegården. I tillegg er Kebony også et miljøvalg. Treverket inneholder hverken giftstoffer eller kjemikalier og har ingen skadelige virkninger på miljøet. Kebony er behandlet med en væske utvunnet av bio-avfall og blir produsert under de mest utbredte miljøstandarder. Ved avfallshåndtering kan Kebony kastes som vanlig, ubehandlet tre. Kebony er Svane Øko-merket, som er det offisielle nordiske miljømerket, introdusert av Nordisk Ministerråd.

Kebonys egenskaper gjør det til et perfekt valg for barnehage-, og skolebygninger og det finnes en rekke eksempler der dette er brukt både i Norge og utlandet.

Treverket slår om til en sølvgrå patina over tid, som passer utmerket til skolens fjellformasjoner. Barna skal kunne utvikle seg og bli inspirert av de flotte omgivelsene og skolen glir perfekt inn i landskapet.

Steinerskolen er plassert i en sydvendt skråning i skyggen av trærne og over en bekk. Det er her ved steinene i bekken elevene best liker å leke. For å bevare denne sårbare overgangen og det verdifulle lekearealet er bygget plassert på stylter og svever over bekken. Med dette bevares de naturlige fjellformasjonene på stedet og bekkens naturlige løp.

Skolens arkitekt er Martin Ebert v/ LINK arkitektur i Fredrikstad, som har latt seg inspirere av de antroposofiske prinsippene i Steinerpedagogikken som har fokus på stor kreativ frihet. Skolen ble ferdigstilt og offisielt åpnet 15.april 2016.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår