Overrasket over rettens vurdering

 
Overrasket over rettens vurdering
Hunton ble nylig dømt for brudd på svensk markedsføringslov i Sverige etter å ha blitt stevnet av bransjeforeningen til globale mineralullsprodusenter.

-Vi er overrasket over noen av premissene i dommen, og deler av den svenske Patent- og marknadsdomstolens vurdering. Vi vil nå bruke tid på å lese dommen veldig nøye og vurdere en mulig anke, sier administrerende direktør Arne Jebsen i Hunton i en pressemelding.

Hunton mottok stevning fra mineralullforeningen Swedisol i mai 2018 for selskapets markedsføring av trefiberisolasjon i det svenske markedet. Hunton har som følge av dette justert hoveddelen av sin markedsføring i Sverige for å forsøke å imøtekomme Swedisol. Vårt utgangspunkt har vært å unngå en lang og kostbar rettsprosess, noe vi dessverre ikke har lykkes med.

Arne Jebsen, adm. dir. i Hunton

De fire medlemsbedriftene – Isover, Rockwool, Knauf og Paroc – er globale selskaper som representerer drøyt 95 prosent av det svenske isolasjonsmarkedet. Hunton er en liten aktør i det svenske isolasjonsmarkedet med godt under en prosent markedsandel.

-I denne rettssaken har det vært «Goliat mot David». Hunton er veldig opptatt av en ryddig markedskommunikasjon og vi aksepterer at retten har funnet at vi den gang, i 2018, gikk for langt i deler av vår markedsføring. Det er spesielt viktig for oss å understreke at vi etter dette justerte mye av markedsføringen rundt trefiberisolasjon, sier Arne Jebsen.-Da Hunton lanserte Nativo Trefiberisolasjon i Norden i 2017 var vi nøye med å kommunisere på samme måte som andre isolasjonsprodusenter på det svenske markedet. Vi registrerer imidlertid at vi har blitt stevnet for kommunikasjon som flere av de andre aktørene innenfor samme kategori bruker, sier Jebsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår