Overtar Thermica AS

 
Overtar Thermica ASBildet: Thermica har 13 ansatte med hovedkontor på Lierstranda ved Drammen
Storskogen har inngått en avtale om å kjøpe 80 prosent av aksjene i Thermica AS, som er en veletablert aktør for lager- og logistikkløsninger i det norske markedet.

Selskapet er en spesialentreprenør innen logistikkbygg i Norge, med en rapportert omsetning på NOK 526 millioner og et resultat (EBIT) på NOK 42.8 millioner for regnskapsåret 2021.

Thermica har lang erfaring som en av landets ledende entreprenører og har gjennomført noen av landets største lager- og næringsmiddelbygg, bygg for fiskeindustrien, logistikkbygg, kombibygg og andre spesialbygg. Selskapet har 13 ansatte med hovedkontor på Lierstranda ved Drammen. Dagens eiere er alle engasjert i ledende stillinger i Thermica og samtlige fortsetter som minoritetseiere og i sine nåværende roller i selskapet.

Thermica blir en del av forretningsområdet Tjenester og vil tilhøre vertikalen Konstruksjon. I denne vertikalen finner vi også de to svenske selskapene Plåthuset og Jacob Lindh noe som vil gi Thermica tilgang til et spesialisert nettverk innenfor sin nisje. Oppkjøpet av Themica blir det sjette i Storskogen Norge, som ledes av Karianne Melleby.

- Vi er veldig glade for å kunne ønske Thermica velkommen til Storskogenfamilen. Thermica har en fin portefølje av prosjekter, et sterkt varemerke og en effektiv og moderne tilnærming til oppføring av lager- og logistikkbygg. Selskapet er en veletablert aktør for lager- og logistikkløsninger i det norske markedet og vi ser frem til å være med å videreutvikle disse løsningene, sier Karianne Melleby, administrerende direktør for Storskogen Norge, i en pressemelding.

Thermica ble etablert i februar 2012 av Pål Rynning, Børre Mørkve, Gunnar Holland og Rolf Borge-Aaserud. De fire ingeniørene traff hverandre gjennom sin tidligere arbeidsgiver og bestemte seg for å realisere drømmen om å starte et eget selskap. Frem til i dag har de blant annet vært med å realisere flere av BULK Industrial Real Estate sine moderne logistikkbygg. To av Thermica sine største pågående prosjekter ligger i Vestby Næringspark. Det ene er på ca 30 000 m2 og vil huse Schibsteds nye trykkeri og aktiviteten til logistikkaktøren Helthjem. Utbygger er NREP Logicenters, Nordens største utvikler av logistikkbygg. Det andre gjøres i regi av BULK Industrial Real Estate, har et fotavtrykk på 32 000 m2, og skal fungere som lager for DSV. Gunnar Holland, daglig leder i Thermica, løfter frem at selskapet er en effektiv prosjektorganisasjon som leverer avanserte næringsbygg i tråd med endringene vi ser i logistikkbransjen.

- Med økt netthandel og høyere krav til effektiv distribusjon, så har vi opplevd økt etterspørsel etter fleksible næringsbygg som møter dagens krav til pris, bærekraft og kvalitet. Vår ambisjon er å fortsette denne veksten og utvikle produktene våre i takt med markedet. Nå som vi har Storskogen med på eiersiden ser vi frem til å fortsette reisen, sier daglig leder Gunnar Holland på vegne av de fire gründerne.

NOK 63 millioner av oppgjøret vil betales med nyutstedte B-aksjer i Storskogen Group AB. Tegningskursen for aksjene vil bli beregnet som en volumvektet gjennomsnittspris («VWAP») per B-aksje i Storskogen Group AB handlet på Nasdaq Stockholm i de 10 handelsdagene inntil, og inkludert, den tredje dagen før closing av transaksjonen[1]. De nye B-aksjene vil være gjenstand for en «lock-up periode» på seks (6) måneder etter utstedelsen av B-aksjene. Oppkjøpet er betinget av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter og forventes å gjennomføres i løpet av andre kvartal 2022.

[1] Basert på sluttkursen på B-aksjen notert på Nasdaq Stockholm den 6 mai 2022, vil dette innebære en utstedelse av 3 459 202 B-aksjer i Storskogen Group AB. Dette impliserer en utvanningseffekt på ca. 0.21% på aksjekapitalen og 0.11% på stemmene i selskapet.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave