Pangstart for Arctic Entrepreneur

 
Pangstart for Arctic EntrepreneurBildet: En strålende fornøyd administrerende direktør Trond Johannesen i Maskinentreprenørenes Forbund ble utsatt for fjernstyring av Harald Rønneberg under vinterfesten på Arctic Entrepreneur på Gardermoen i går kveld. (Foto: Odd Borgestrand)
Det var en meget godt fornøyd administrerende direktør Trond Johannesen i Maskinentreprenørenes Forbund som rundet av den første dagen av Arctic Entrepreneur i går kveld. Det beste arrangementet i MEF-regi noen gang var deltakernes dom allerede etter første dag.

Av Odd Borgestrand

At MEF-direktøren ble fjernstyrt og manipulert av TV-kjendis Harald Rønneberg i beste «Senkveld»-stil var det mange som frydet seg over, selv om Johannesen nok følte seg noe brydd av alt selvskrytet han ble tvunget til å komme med for de over 1000 som deltok på en flott vinterfest med tre-retters middag på Gardermoen.

Både Harald Rønneberg og Hanne Sørvaag leverte varene til terningkast seks under vinterfesten, som ble avsluttet med casino og høy gledesfaktor langt ut i de små nattetimer. Kvelden gjenspeilte noe av den optimismen som råder blant norske entreprenører.
Det var likeveldet faglige innholdet og et allsidig og godt utstillertorg som gjorde Arctic Entrepreneur til en «festforestilling» allerede fra første avspark.

Eneste sleivspark var det styreleder i MEF, Arnstein Repstad som sto for under sitt næringspolitiske avspark. Han konsentrerte sin åpningstale helt og fullt om vei og anlegg og glemte dermed aktører som renovasjonsbransjen og vannbransjen. Det falt ikke helt heldig ut.

– Arctic Entrepreneur er utvilsomt den viktigste møteplassen for norske entreprenører, slår administrerende direktør Trond Johannesen i Maskinentreprenørenes Forbund fast overfor Byggfakta.

– Jeg mener vi dekker bredden innen de sektorer som MEF er opptatt av gjennom ulike faglige programmer og sesjoner. Det offentlige markedet er viktig for entreprenørene, og vi ser at det er mange oppdrag innen norsk infrastruktur som skal løses. Det er ingen krisestemning i anleggsbransjen. Vi ser at utsiktene er gode. Det er mye som skal gjøres de neste årene. Det kan bli noe stille i første halvår 2016, men deretter braker det løs med mange og store infrastruktur-prosjekter fram til 2020. Vår utfordring er at det kommer for mange store prosjekter samtidig. Det kan bli krevende for våre medlemmer, sier direktør Johannesen.

– Statens vegvesen og Nye veier AS har gitt signaler om store oppdrag, slår han fast.

De 120 utstillerne som deltar på årets konferanse er svært godt fornøyd med det kompakte opplegget arrangøren har lagt opp til i år. Alle pauser, inklusiv lunsjene er lagt til utstillerområdet, og dermed blir det god tid til besøk ved ulike stander. Alt foregår inne på utstillingsområdet, og leverandører Byggfakta snakket med i går var godt fornøyd med denne delen av arrangementet.

– MEF har lyttet til våre tilbakemeldinger fra fjorårets treff, var gjennomgangsmelodien fra samtlige utstillere. Arrangøren har en meget dyktig stab som beviser at de mestrer oppgaven med et så stort arrangement på en utmerket måte, sier Johannesen.

- Det viktigste for oss med Arctic Entrepreneur er fokus på ny teknologi, markedssituasjonen, bestillerkompetanse, offentlige innkjøpsordninger, forhindre økonomisk kriminalitet og sosial dumping og hele tiden arbeide for de innovative løsningene, konkluderer direktør Trond Johannesen, før han går inn til en vinterfest som blir både varm og heftig.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår