PBE vil premiere komplette søknader

 
PBE vil premiere komplette søknaderBildet: Hanne Høybach. Foto: Rolf Sandnes/ Plan- og bygningsetaten
- Nå snur vi bunken, og vi premierer komplette søknader i saksbehandlingen. Dermed vil de som sender oss en fullstendig søknad med en gang bli premiert med rask saksbehandling, sier avdelingsdirektør Hanne Høybach i Plan- og bygningsetaten i Oslo.

- De siste to årene har vi hatt utfordringer med en stor portefølje av byggesaker. På grunn av at sakene har hopet seg opp, bruker vi lenger tid på å behandle sakene. Derfor starter vi en pilot 1. september for å effektivisere byggesaksbehandlingen, sier Høybach i en pressemelding.

Hittil har byggesaker blitt behandlet etter når de ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten. Relativt mange saker har vært ufullstendige når de blir sendt inn til kommunen, henholdsvis 59 % i 2019 og 56 % hittil i år.  Det er lite effektivt både for kommunen og brukerne når sakene må gjenopptas og kompletteres i flere omganger, og når både brukere og kommunen må gå flere runder før saken kan behandles.

- Målet vårt er å få ned saksbehandlingstiden og unngå denne typen dobbeltarbeid for begge parter. Dersom det er kun småting som mangler i søknaden, skal vi heller ringe søkeren raskt for å be de om å komplettere, fremfor å skrive brev. Dersom det er større utfordringer vil søkerne fortsatt få beskjed om dette skriftlig. Vi ser også på våre egne rutiner for å unngå at vi ber om for mange opplysninger, og vi skal bli tydeligere når vi ber om tilleggsopplysninger, forklarer Høybach. 

Piloten varer fra 1. september til 31. desember, og vil i første omgang omfatte to av enhetene i avdeling for byggesak, i henholdsvis område nord og indre by vest.

- Løsningen er ikke spikret, og vi vil evaluere kontinuerlig og gjøre mindre forbedringer. Derfor ønsker vi oss også tilbakemeldinger fra brukerne på hvordan de synes dette fungerer. Da jeg var bygningssjef i Bærum tidligere gjennomførte vi et lignende prosjekt, og vi fikk etter hvert gode resultater på saksbehandlingstiden, sier Høybach.

Saker som ikke er komplette, men som allerede er sendt inn til kommunen i porteføljen vil selvfølgelig også bli behandlet, men det er tidsbesparende for alle at de komplette sakene blir prioritert.

- Vi skal gjøre det vi kan for å overholde fristene, sier Høybach, men det beste rådet er å sende inn så komplette søknader som mulig. Bruk gjerne Oslo kommunes byggesøknad for fagfolk. Den har innebygget funksjonalitet som hjelper brukerne til å se når søknaden er fullstendig, sier Høybach avslutningsvis.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår