Peab bygger ut og fornyer Sørreisa skole

 
Peab bygger ut og fornyer Sørreisa skoleSkolen består i dag av fire bygg, hvorav ett skal rives og erstattes med et nybygg på tre etasjer pluss kjeller. Illustrasjon: UNO design & arkitektur as.
Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Sørreisa kommune om å utvide og rehabilitere deler av Sørreisa skole. Kontrakten er en totalentreprise med en kontraktsverdi på ca. 146 millioner kroner eks. mva.

Sørreisa kommune har over mange år jobbet både politisk og administrativt med regulering av området og prosjektering av nytt skolebygg i sentrum.

– Kommunestyret vedtok i 2012 at den fremtidige skolestrukturen i Sørreisa skulle være en felles skole i sentrum. Etter mange år med planlegging, er vi glade for å endelig være klare til å starte utbygging av felles skole i Sørreisa, sier ordfører Jan-Eirik Nordahl.

Skal bidra til lokal verdiskapning
Konstituert rådmann Truls Meyer er fornøyd med at kontrakten gikk til en entreprenør med lokal forankring.

– For Sørreisa er det viktig at skoleprosjektet bidrar til lokal verdiskapning, og vi er derfor glade for at Peab Bjørn Bygg vil benytte seg av flere lokale underleverandører i forbindelse med prosjektet. Vi er også veldig fornøyde med at entreprenøren har oppfylt kommunestyrets vedtak om bruk av fast ansatte og lærlinger, i tråd med Oslo-modellen, sier han.

Byggestarten er planlagt til august i år, og prosjektet skal være ferdig i juni 2023. Illustrasjon: UNO design & arkitektur as.

Nytt skolebygg, rehabilitering og fasadeoppgradering
Skolen består i dag av fire bygg, hvorav ett skal rives og erstattes med et nybygg på tre etasjer pluss kjeller. Nybygget får et areal på 2400 kvadratmeter. I eksisterende bygg skal rundt 1500 kvadratmeter rehabiliteres og bygges om. Foruten dette skal flere fasader rehabiliteres og males.

– Som en lokal samfunnsbygger er vi utrolig glade for at vi fikk dette prosjektet. Det å bygge skoler har alltid vært en viktig satsing i vår virksomhet. I 1930 bygde vi vår aller første skole i Kåfjorddalen, og så sent som i fjor høst overleverte vi tre fantastiske skolebygg i henholdsvis Narvik, Stokmarknes og Evenes. Prosjektet i Sørreisa gir oss mulighet til å utvikle organisasjonen i Midt-Troms videre, og vi ser for oss å rekruttere både nye funksjonærer og håndverkere, sier Gro Skaar Knutsen, adm. direktør i Peab Bjørn Bygg.

Gro Skaar Knutsen, adm. direktør Peab Bjørn Bygg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen.

Krever nøyaktig koordinering og sikkerhetsfokus
Byggestarten er planlagt til august i år, og prosjektet skal være ferdig i juni 2023. Deler av skolen skal være i drift under hele prosjektet. Det gir noen ekstra utfordringer da bygget som skal rives inneholder ventilasjonsanlegg for et av de andre byggene, trafo for hele bygningsmassen, hovedtavle EL og en del rørinstallasjoner.

– Kombinasjonen av skole i drift og midlertidig infrastruktur skaper en del interessante utfordringer. Generelt vil prosjektet bære preg av mye koordinering rundt logistikk av maskiner, utstyr og leveranser. Det blir også ekstremt viktig for oss å sørge for god sikkerhet i og rundt prosjektet, både for våre egne ansatte og elever og lærere på skolen, sier prosjektsjef Espen Haugan i Peab Bjørn Bygg.

Espen Haugan, prosjektsjef Peab Bjørn Bygg Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen.

Egne lokale fagarbeidere og lærlinger
Han forteller at Peab Bjørn Bygg i størst mulig grad vil benytte egne lokale fagarbeidere og lærlinger i byggeprosjektet.

– Jeg regner med at vi vil ha en snittbemanning på 8-10 håndverkere på produksjonstoppene, i tillegg til 1-2 lærlinger, sier Haugan.

Arkitekt i prosjektet er UNO design & arkitektur as.

Fakta om prosjektet:

  • Omfang: Rehabilitering/ombygg og utvidelse av Sørreisa skole
  • Byggherre: Sørreisa kommune
  • Totalentreprenør: Peab Bjørn Bygg
  • Kontraktsverdi: Ca. 146 MNOK eks. mva.
  • Arkitekt: UNO design & arkitektur as
  • Byggestart: August 2021
  • Ferdigstillelse: Juni 2023
 
 
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår