Peab fikk fornyet tillit med Grandkvartalet i Larvik

 
Peab fikk fornyet tillit med Grandkvartalet i LarvikBildet: Byggetrinn 2 og 3 omfatter 50 leiligheter fordelt på to større leilighetsbygg, med næringsarealer i begge bygg. Illustrasjon: KB Arkitekter.
AKTUELLE PROSJEKTER: I Larvik har Grandkvartalet Eiendom valgt å fortsette samarbeidet med Peab om trinn 2 og 3 av Grandkvartalet.

Totalentreprisen har en kontraktsverdi på ca. 167 millioner kroner eks. mva.

I desember 2019 signerte Grandkvartalet Eiendom og Peab den første totalentreprisekontrakten i prosjektet. Etter snart to års byggetid nærmer Peab seg overlevering av 11 200 kvadratmeter leiligheter, kontorplasser, hotell og nytt møtesenter.

– Det har vært et fantastisk spennende prosjekt å jobbe med, og vi er glade for at kunden er så fornøyd at vi får fortsette på neste byggetrinn. Samarbeidet med byggherren er godt, noe som er utrolig viktig for begge parter i et såpass stort og komplekst prosjekt, sier Terje Kaasa Larsen, regionsjef for Peab Bygg i Telemark Vestfold Buskerud.

Bidrar til lokal sysselsetting

Byggetrinn 2 og 3 omfatter 50 leiligheter fordelt på to større leilighetsbygg. Det blir bygget gjennomgående parkeringskjeller under byggene og næringsarealer i begge bygg. I tillegg skal det oppføres et parkeringshus i tre etasjer. To av etasjene blir tilknyttet boliger, og den tredje blir tilknyttet hotellet fra første byggetrinn. Grunn- og utomhusarbeider er også en del av entreprisen.

– Byggestart er planlagt til februar 2022, og vi er mange som er fornøyde med at vi får fortsette utbyggingen av prosjektet. Prosjektet sysselsetter mange av våre lokale håndverkere og funksjonærer og flere av våre faste samarbeidspartnere i regionen. Vi har med egne håndverkere på tømmer og betong, og lærlinger innenfor begge fagene, sier Peabs prosjektleder Knut Hegna.

Regner man inn alle fire byggetrinn, er Grandkvartalet den største sentrumsutbyggingen i Larvik i moderne tid. Når hele kvartalet står ferdig vil det bestå av ca. 100 nye leiligheter, restauranter, butikker og hotell.

Fakta Grandkvartalet, trinn 2 og 3

• 50 leiligheter fordelt på to bygg
• Parkeringskjeller og næringsarealer
• Parkeringshus i tre etasjer
• Areal: Ca. 4500 m2 boligareal, ca. 1160 m2 næringsareal, ca. 2100 m2 parkeringshus
• Kontraktssum eks. mva: 167 MNOK
• • Sted: Larvik
• Byggherre: Grandkvartalet Eiendom AS
• Entrepriseform: Totalentreprise
• Arkitekt: KB Arkitekter AS
• Start og ferdigstillelse: Februar 2022 – September 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave