Peab har fått sitt første vindkraftprosjekt

 
Peab har fått sitt første vindkraftprosjekt
Peab Anlegg har fått kontrakt på utbyggingen av Hamnefjellet vindkraftverk i Båtsfjord. Peab skal blant annet bygge veier på utbyggingsområdet, og fundamenter for 15 vindkraftturbiner.

Hamnefjell Vindkraft er byggherre, og kontrakten har en verdi på 104 millioner kroner.

 

Peabs oppdrag omfatter bygging av veier, fundamenter, oppstillingsplasser, trafobygg og servicebygg. Oppstart skjer i mai 2016, og det meste av prosjektet ferdigstilles i løpet av året.

 

– Vi er veldig glade for å ha blitt valgt som samarbeidspartner i dette prosjektet, som passer godt for et selskap som Peab. Vi benytter egen kompetanse på de fleste områdene i gjennomføringen, og jeg er trygg på at vi kommer til å levere et godt prosjekt, sier distriktssjef Bernt M. Jakobsen i Peab Anlegg.

 

Anleggsarbeidet utføres av Peab Anlegg. Peab – Bjørn Bygg skal bygge trafobygget og servicebygget, og Peabs datterselskap Mobjer Entreprenad bistår med prosjektering av fundamenter for vindmøller. Mobjer har spesialisert sin virksomhet rundt vindkraftindustrien.

 

– Det skal installeres 15 Vestas-turbiner, som hver er på 3,3 MW. Parken forventes å være i regulær produksjon mot slutten av 2017, opplyser Lise Heggheim, prosjektansvarlig i Finnmark Kraft.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår