Peab kjøper Trondheimsveien 113

 
Peab kjøper Trondheimsveien 113Foto: F.v. Anders Mørland (DTZ), Arild Brath (Progress Ingeniørfirma), Henning Hanevold (Peab Eiendomsutvikling).
Peab Eiendomsutvikling har kjøpt Trondheimsveien 113 av Progress Ingeniørfirma AS. Tomten ligger rett ved Carl Berner-krysset i Oslo, og inneholder tre bygninger, hvorav ett er vernet.

– Vi har lenge vært på jakt etter nye prosjekter i Oslo, og er veldig fornøyd med at vi fikk kjøpt denne attraktive tomten. Med plassering på Carl Berner, et av Oslos største kollektivknutepunkter, er den et verdifullt tilskudd til eiendomsporteføljen vår, sier Henning Hanevold, administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling.

Ønsket stor og solid kjøper
Eiendommen har tilhørt Progress Ingeniørfirma siden 1907. Det familieeide selskapet har i tre generasjoner drevet industrivirksomhet på tomten. De senere tiårene har byggene vært leid ut til næringsvirksomhet. De tre søsknene som eier selskapet bestemte seg i fjor for å selge hele eiendommen.
– Vi har hatt et stort påtrykk av interessenter, men det var viktig for oss å selge til et stort og solid selskap. Peab har en organisasjon og økonomiske muskler som gjør at de kan videreutvikle tomten på en god måte, sier Arild Brath i Progress Ingeniørfirma.

Planlegger boliger og næringsbygg
Kjøpet kom som et resultat av godt samarbeid mellom Peab og DTZ Realkapital Corporate Finance (DTZ).
– For oss var det naturlig å få med oss Peab som vi kjenner som en solid og offensiv boligutvikler, sier ansvarlig for prosjektet hos DTZ, Anders Mørland. Tomten er allerede regulert til boligformål. Peab planlegger å rive to av byggene på tomten. De skal erstattes av moderne kombinasjonsbygg med boliger og næringsarealer. Totalt planlegges ca. 16 000 kvm på tomten.
– Det at tomten er ferdig regulert gir oss en svært effektiv utviklingsprosess. Tiden frem til realisering er kort, og vi håper å starte byggingen allerede høsten 2017, sier Hanevold.

Nytt liv i vernet bygg
Ett av de tre byggene på tomten er en verkstedhall, oppført i 1918. Bygget er vernet etter Plan- og bygningsloven, og benyttes i dag blant annet som lager.
– Vi ønsker å fylle bygget med nytt liv gjennom å bevare og videreutvikle det. Vi kommer sammen med DTZ til å bruke ekstra tid på planleggingen av næringsarealene, sier Henning Hanevold.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår