Power med solstrøm

 
Power med solstrømBildet: Leif Flemming Bakke (t.v.) og varehussjef POWER Tønsberg, Amund Røraas.
På taket av POWERs varehus i Tønsberg er det montert solcelleanlegg som snart skal forsyne en større del av varehuset med strøm.

– Dette er POWERs første varehus som delvis forsynes av strøm fra solceller, og vi ser på dette som et svært spennende prosjekt som vi kan føre videre til flere butikker, forteller etableringsleder i POWER, Børge Hveding, i en pressemelding.

Større rehabilitering

Solcelleanlegget vil produsere ca. 85 000 kWh med strøm per år, noe som vil dekke nesten hele byggets energiforbruk. I tillegg vil det også bli etablert fire elbil-ladere som vil forsyne kunder med gratis strøm fra solcelleanlegget. Initiativtaker er eieren av bygget, Leif Flemming Bakke. Han gjennomførte en større rehabilitering i 2016, hvor bygget ble etterisolert, nytt ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning ble montert og all belysing skiftet med LED.

– Dette redusert energiforbruket i bygget med ca. 40 prosent, og da fikk jeg litt blod på tann, forteller han.

Bakke har alltid vært interessert i teknologi og har fulgt solcellemarkedet en god stund.

Målbar gevinst

– Det er nå en moden teknologi hvor prisene er kommet godt ned, og det gjør at denne type prosjekter med litt velvilje går an å forsvare økonomisk. Det snakkes mye om klima, miljø og bærekraft, da er det veldig gøy å realisere et konkret prosjekt som gir en målbar gevinst og ikke at det bare fine ord og mye snakk, sier han, og forteller at samarbeidet med den norskeide el-kjeden har vært veldig bra.

– Både POWER sentralt og lokalt i Tønsberg var veldig tent på ideen, og de har vært med å utvikle dette prosjektet.  

Varehussjef på POWER Tønsberg, Amund Røraas, mener at matchen mellom solcelleanlegget og POWER sin profil er perfekt.

- Spennende prosjekt

– Det er klart at dette er et spennende prosjekt. Det er det første prosjektet i Tønsberg med litt ordentlig størrelse, og det er selvsagt stort å få være en del av. Jeg er glad vi har en gårdeier som er opptatt av bærekraft og fornybar energi, slik at vi kan få realisert et slikt prosjekt i tilknytning til vårt varehus. Som forhandler av forbrukerelektronikk er vi nok mer opptatt enn de fleste av å gjøre en innsats for miljø, bærekraft og gjenbruk, så dette er vi veldig stolte av. Og at vi snart kan tilby våre kunder å lade sine elbiler direkte fra en fornybar energikilde mens de besøker oss er selvsagt helt topp, sier Røraas.

Bildet: Solcelleanlegget vil produsere ca. 85 000 kWh med strøm per år, noe som vil dekke nesten hele byggets energiforbruk. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår