- Primærboligen bør skjermes for økt beskatning

 
- Primærboligen bør skjermes for økt beskatningBildet: Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving. Foto: Joakim Karlsen
STATSBUDSJETTET 2022: Regjeringen la i dag frem forslag til statsbudsjett for 2022 hvor de blant annet foreslår å øke formuesskatten på primærboliger med høy verdi.

- Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over at regjeringen velger å gjenta et forslag som ble frafalt ved budsjettbehandlingen for ett år siden, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving i en kommentar.

- Vi mener at primærboligen bør skjermes fra økt beskatning, uavhengig av boligens verdi. Innfører man først en regel om redusert verdsettelsesrabatt for primærboliger til 50 prosent for den delen av beregnet omsetningsverdi som overstiger 15 mill. kroner, er veien litt kortere til en gradvis høyere beskatning av primærboliger, i form av nye reduksjoner i verdsettelsesrabatt og beregnet omsetningsverdi. Vi stiller oss derfor kritisk til regjeringens forslag om økt formuesskatt på primærboliger, sier Geving.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår