Prosjekter for 498 milliarder i 2018

 
Prosjekter for 498 milliarder i 2018Med dobbelt gjennomslag for Follobaneprosjektets to tunnel-boremaskiner i februar i år, nådde Bane NOR en viktig milepæl i Intercity-utbyggingen. (Foto: Bane NOR).
Byggfakta har dykket ned i tallene for det siste året og summert opp verdier, rangert kategorier og aktører og sett på de viktigste rollene. Vi har funnet prosjekter registrert og igangsatt i landet i 2018 til en verdi av 498 milliarder kroner.

Av Byggfaktaredaksjonen

På listen over de største tiltakshaverne basert på prosjektverdi totalt, finner vi Bane NOR Utbygging, Statnett SF og National Grid øverst.

Les også

Lederne i AF Gruppen tjente mest

Dette tjente lederne i de største selskapene innen VVS-rådgivning 

150 konkurser innen bygg og anlegg i mars

 

På listen over de største prosjektene som ble igangsatt i 2018 finner vi prosjekter på vei og togstrekninger på de åtte øverste plassene, med "Utvikling av intercity-strekninger Oslo-Lillehammer" øverst, til en verdi av 34 milliarder kroner. Prosjektet er etterfulgt av «Utvikling av intercity-strekninger Oslo-Skien» og «Utvikling av intercity-strekninger Oslo-Halden», begge registrert til en verdi av 32,5 milliarder kroner hver. Det er dermed ikke unaturlig at Bane NOR Utbygging troner øverst på listen over de største tiltakshaverne.

I tillegg til tallene for prosjekter igangsatt i 2018 brukket ned på forskjellige måter, har Byggfakta også presentert verdien av fremtidige prosjekter i Trend-rapporten, samt opplisting av de største fremtidige prosjektene.

På listen over de arkitektene med størst samlet verdi på prosjekter de er oppsatt på, finner vi Rambøll Norge as øverst, deretter C.F. Møller Norge as og Metier OEC as. Få alle listene og rangeringene ved å bestille rapporten.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår