Rådgivende ingeniør innen bygningsfysikk

 
Rådgivende ingeniør innen bygningsfysikk
Vil du ha en sentral rolle i utviklingen av bærekraftige prosjekter? Kan du lede større og mindre prosjekter, samt delta i tverrfaglige prosjekter? Og har du erfaring med beregningsverktøy som Simien, Flixo, IDA-ICE e.l.? Da kan dette være det neste skrittet i din karriere!

Søknadsfrist: 18 September 2021 - Sted: Bergen - Buildings

BLI EN DEL AV VÅR AVDELING BYGNINGER SØR-VEST
COWI er et internasjonalt rådgivende ingeniørselskap med rundt 1200 medarbeidere i Norge. I Avdeling Bygninger Sør-Vest vil du bli en del av et team bestående av rundt 90 medarbeidere fordelt på ulike seksjoner i Bergen, Haugesund, Stavanger og Kristiansand. Vi har kompetanse i verdensklasse og samarbeider tett med øvrige fagmiljøer i COWI for å levere morgendagens løsninger på blant annet sykehus, flyplasser og smarte, miljøvennlige bygg.


Seksjonen hvor bygningsfysikk inngår består i dag av 12 rådgivere innen fagene bygningsfysikk, konstruksjonsteknikk, brann og akustikk. Vi har en god miks av erfaring både i antall år og bakgrunn. På prosjekter deltar vi helt fra tidligfase planlegging sammen med arkitekt/kunde til prosjektering og oppfølging i byggefasen. Vi har et stabilt og godt arbeidsmiljø, med muligheter for sosiale og sportslige aktiviteter både gjennom seksjonen og bedriftslaget. 
 

FÅ EN NØKKELROLLE I VÅRT FAGMILJØ I BERGEN
Vi ser behov for å styrke vårt team innen bygningsfysikk i Bergen og søker etter en erfaren ingeniør innen bygningsfysikk, som har et ønske om å være med å utvikle faget bygningsfysikk innenfor seksjonen og i COWI.


Som senior ingeniør bygningsfysikk/energi vil du få muligheten til å lede egne prosjekter, og være del av et tverrfaglige prosjekteringsteam. 


Typiske arbeidsoppgaver vil kunne være:

 • Utarbeide premissnotat for bygningsfysikk.Utarbeide innovative tverrfaglige konsepter for bærekraftig byggeprosjekter.
 • Energiberegninger for evaluering mot myndighets- og prosjektspesifikke krav.
 • Utføre kuldebroberegninger.
 • Fuktvurderinger og -simuleringer.
 • Vurdere bruk og plassering av materialer mtp. fukt, varmeisolering og lufttetthet.
 • Radonrådgivning.
 • Dagslysvurdering og -simulering.
 • Vurdering og beregning av termisk inneklima.
 • Uavhengig kontroll av bygningsfysikk prosjektering og utførelse iht. SAK 10.
 • Skadesaker / Tilstandsanalyser.
 • Vurderinger tilknyttet BREEAM og LCC/LCA.
 • Kontrollere detaljløsninger av arkitekt, konstruktør og øvrige fag med hensyn til varmetap, fuktsikring, lufttetthet, materialbruk og byggbarhet.
   

DINE FERDIGHETER. VÅRT TEAM. SAMMEN UTFORMER VI FREMTIDEN
Dine ferdigheter er nøkkelen til vår suksess. Vi arbeider på tvers av grenser og innen forskjellige fagfelt hvor vi deler kunnskap og bygger opp sterke relasjoner med kunder og kolleger. Du bidrar med din ekspertise samtidig som du får mulighet til å lære av de beste. 
Vi ser etter deg som har høy gjennomføringsevne, er beslutningsdyktig og selvstendig, samt evner å bygge gode relasjoner med kunder og kollegaer. 


For den riktige kandidat kan det bli aktuelt å bli del av seksjonens lederteam og få ansvar for satsningen og utviklingen av faget bygningsfysikk i Bergen.


Du bør dessuten ha følgende ferdigheter og kompetanse:

 • Utdannet ingeniør, fortrinnsvis med spesialisering innen bygningsfysikk og/eller energi i bygg.
 • Minimum 3 års relevant erfaring fra rådgivermiljø eller annen kunnskapsbedrift
 • Erfaring med bruk av BIM og andre beregningsverktøy
 • Du snakker og skriver flytende norsk, også gjerne engelsk
 • Du er nysgjerrig og oppdatert på ny kunnskap innen fagfeltet
 • Du tilegner deg ny kunnskap raskt
 • Du ønsker å bidra til å utvikle fagfeltet i COWI og er spesielt interessert i bærekraftige byggemetoder som massivtre e.l.

HAR DU SPØRSMÅL?
Da er du velkommen til å kontakte Arild Grov (Seksjonsleder) på tlf. +47 911 80 085 eller sende en mail tilargv@cowi.com.

SLIK SØKER DU
Klikk på knappen nedenfor, og fortell hvorfor du er rett person for denne stillingen. Vi ser gjerne at du sender inn CV og søknadsbrev så snart som mulig siden rekrutteringsprosessen allerede er i gang. Søknadsfristen står angitt øverst på siden.

VI TROR PÅ LIKE MULIGHETER
COWI tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, transseksuell identitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, religion eller annen tro, funksjonshemning eller alder. COWI overholder lovene og forskriftene om diskriminering på arbeidsplasser i hvert land og by der COWI er lokalisert. Denne policyen gjelder alle ansatte, men også i rekruttering, ansettelse, utplassering, forfremmelse, oppsigelse, flytting, permisjon, kompensasjon og opplæring.

OM COWI
Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag. For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss

Søk her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår