Rambøll fikk Kommunegården-prosjekt

 
Rambøll fikk Kommunegården-prosjektBildet: Kommunegården i Sandvika skal rehabiliteres til et åpent og tilgjengelig BREEAM-sertifisert bygg på ca. 35 000 kvm.Illustrasjon: Pilot arkitekter.
Strøm Gundersen har valgt Rambøll som rådgiver i samspillsentreprisen for totalrehabiliteringen av Kommunegården i Sandvika. Oppdragsgiver er Bærum Kommunale Pensjonskasse.

Første fase og forprosjekt som innebærer riving av eksisterende bygningsmasse er allerede i full gang, og skal være fullført i oktober 2020. For Rambøll innebærer dette alle rådgivende tjenester, bortsett fra elektro, VVS og brann. Rambøll har også prosjekteringsledelsen i forprosjektet i samarbeid med Strøm Gundersens egne ressurser.

- Vi er veldig fornøyd med å få være en del av et slikt et slikt stort og viktig prosjekt sammen med Strøm Gundersen. De er en de virkelig solide og toneangivende entreprenørene i regionen, og vi har jobbet godt med dem tidligere. Derfor er vi veldig glade for å være med på arbeidet med å gjenreise dette symbolbygget i Bærum, sier seksjonsleder Harald Sæves Johansen i Rambøll, i en pressemelding.

Strøm Gundersen er en veletablert aktør innen bygg og anlegg og tidligere blant annet bygget store deler av byfornyelsen rundt papirbredden i Drammen, Drammensbadet og flere store prosjekter i det nye og moderne Drammen.

- For oss som entreprenører på slike store prosjekter er det nødvendig at alle parter har en god forståelse av hva prosjektet skal levere og hva som regnes som et vellykket resultat. Vårt mål for oppdraget er å sikre et godt samspill, hvor kvalitets- og bærekraftsambisjoner får prioritet. Strøm Gundersen har gode erfaringer Rambøll som samarbeidspartner, og ser det som en styrke at dette samarbeidet er velutviklet og integrert også når vi skal bygge om Kommunegården i Sandvika, sier daglig leder hos Strøm Gundersen, Arne Riise.

Om nye Kommunegården:

Bygget vil ferdigstilt bestå av ca. 33 500 m2 BRA. Kommunegården skal etter ombygging ha en kapasitet på ca. 1 300 aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Det skal velges planløsninger og tekniske løsninger som gir kommunen et attraktivt arbeidsmiljø og et fleksibelt, arealeffektivt, tilpasningsdyktig og driftsvennlig bygg i leieperioden.

Bærum kommune opplyser at den nye kommunegården vil bli et arealeffektivt bygg med klimastandard i toppklasse. Det skal være en arena for samhandling mellom tjenestene, og et sted der næringsliv, innbyggere og kommunen kan møtes, skape, dele og tenke. Insenti er prosjektleder for byggherren Bærum Kommunale pensjonskasse.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår