Rambøll kjøper ledende konsulentfirma

 
Rambøll kjøper ledende konsulentfirmaBildet: Rambøll har kjøpt datasenterkonsulentfirmaet EYP Mission Critical Facilities (EYPMCF). Foto: Rambøll
Rambøll har kjøpt datasenterkonsulentfirmaet EYP Mission Critical Facilities (EYPMCF).

EYPMCF er pionerer innen strategi, planlegging, design og igangsetting av datasentre, og rådgir kunder over hele verden i spørsmål om lagring og sikring av forretningskritiske digitale miljøer. Med oppkjøpet av selskapet har Rambøll nå mer enn 100 dedikerte datasentereksperter globalt, og forventer at inntektene fra datasenterkonsulenttjenester vil nå rundt 540 millioner norske kroner innen 2025.

Selskap med tung domenekunnskap

– Vi er veldig glade for å kunne ønske EYPMCFs eksperter velkommen til Rambøll, sier Michael Simmelsgaard, Chief Operating Officer, i Rambøll, i en pressemelding.
– I mer enn to tiår har Rambøll levert eksperttjenester for miljø, vann, energi og bygg til datasentre som hjelper våre kunder med å designe, konstruere og vedlikeholde energi- og vanneffektive løsninger over hele verden. Med EYPMCF får vi også et selskap med tung teknisk domenekunnskap innenfor datasentre, som vil styrke vår rådgivning innen integrerte, innovative datasenterløsninger og styrke Rambølls posisjon i toppen blant internasjonale datasenterkonsulenter, sier han.

Store muligheter

For Rick Einhorn, Managing Partner hos EYPMCF, gir oppkjøpet også store muligheter for det USA-baserte selskapet.
– Ved å gå sammen med Rambøll får vi en fantastisk mulighet til å utvide våre konsulent- og ingeniørtjenester til vår eksisterende globale kundebase, og som bringer vår tekniske ekspertise inn i Rambølls eksisterende og fremtidige kunder i 35 land over hele verden. Rambøll er sterkt opptatt av å støtte den bærekraftige utviklingen av datasenterindustrien, noe som henger godt sammen med vår egen holdning til hvor avgjørende det er å redusere datasentrenes klimafotavtrykk på samfunnet vårt, sier han.

Forventet årlig vekst

Datasenterindustrien vokser allerede raskt og vil styrkes ytterligere i tiden etter koronapandemien, når globalt dataforbruk forventes å fortsette å øke med rundt 25% per år. I Danmark står datasentre i dag for nesten 3% av strømforbruket, som i løpet av de neste 10 årene forventes å øke ti ganger. Det er derfor viktigere enn noen gang å forbedre industriens klimafotavtrykk med klimavennlige løsninger og energibesparende design.

– Som en pålitelig rådgiver for bærekraftige løsninger for samfunnet, forpliktet til å integrere bærekraft i alt vi gjør for våre kunder, ser vi det som vår viktigste oppgave å sikre at datasentrene vi designer, bygger og opererer utvikles med størst mulig miljø- og klimavennlige hensyn. I Rambøll jobber vi ut fra ambisjonen om at å etablere datasentre basert på 100 fornybar energi er oppnåelig, sier Michael Simmelsgaard avslutningsvis.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave