Rapp Bomek slått konkurs

 
Rapp Bomek slått konkursBildet: Bodø-baserte Rapp Bomek melder oppbud. Omlag 150 ansatte mister jobben. Foto: Rune Nilsen / Rapp Bomek
Det ble i dag klart at Bodø-bedriften Rapp Bomek as må ta den tunge veien til skifteretten, etter lengre tids finansielle utfordringer.

- Det er svært beklagelig at denne saken får et slikt utfall. Det har vært jobbet intenst over lang tid fra eiere, styret, ledelse og øvrig organisasjon for å unngå et slikt utfall og for å da sikre alle kreditorer, og ansatte et best mulig utfall sier administrerende direktør Terje Bøe i en pressemelding.

Det har vært betydelige finansielle utfordringer i Bomek konsernet på bakgrunn av vesentlige kostnadsoverskridelser i offentlige byggeprosjekter. Konsernet kom frem til enighet med långivere og leverandører omkring en restruktureringsløsning, som innebar vesentlige ettergivelser av gjeld.

- Det har vist seg mer krevende å få gjenoppstartet driften enn forutsatt i januar og som leder til et høyere kostnadsnivå. Mil Sec Norge vil også begjære oppbud i løpet av dagen ,som følge av at Rapp Bomek ikke kan stå ved sine leveringsforpliktelser etter en konkurs. Mil Sec har ikke finansiell evne til å betjene omkostninger knyttet til dette, sier Bøe

- Det ble umiddelbart initiert oppstartsaktiviteter etter avtalene med kreditorene kom på plass, men forståelig nok var det både usikkerhet og lav tillit til finansiell soliditet som ledet til at det tok vesentlig lengre tid å reelt sett få etablert full drift. Dette har igjen ledet til at det ville påløpe ytterligere forsinkelser og påfølgende økte omkostninger som da setter selskapet i en situasjon der man ikke evner å overholde sine forpliktelser etter de avtaler som ble inngått med kreditorer i januar.

- På toppen av dette registreres det at de økonomiske konsekvensene relatert til forebyggende tiltak for å hindre spredning av coronaviruset også påvirker selskapet. I sum er det på denne bakgrunn dessverre en riktig beslutning å nå melde oppbud i Bomek konsernet, sier Terje Bøe.

- Styret beklager sterkt at situasjonen nå tilsier at styret ikke har annet valg enn å begjære oppbud. Det er gjort et imponerende arbeid med å forsøke å minimere konsekvensene av kostnadsoverskridelsene fra de offentlige byggeprosjektene, men dessverre har det ikke vært tilstrekkelig i den krevende situasjonen, sier styreleder Bjørn Hesthamar.

Om Rapp Bomek:
Rapp Bomek leverte et komplett utvalg av avanserte sikkerhetsløsninger for dør-, vindu- og veggsystemer, samt service, til globale Olje- og gass-, bygg og anleggs- og sikkerhetsmarkeder. Selskapet har 170 ansatte, hovedkontor i Bodø og moderne produksjonslokaler i Bodø og på Kapp, og har vært ledende i sikkerhetsbransjen i nesten 40 år. Selskapets største eier er private equity selskapet Nord Kapitalforvaltning.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår