Ras av utsettelser og avlysninger

 
Ras av utsettelser og avlysningerBildet: Nordbygg ønsker etter planen velkommen til Stockholm noen dager i september, men foreløpig jobber arrangørene med å finne aktuelle datoer. Foto: Nordbygg
Det blir en stille vår, men en travel høst på kurs- og konferansefronten innen bygg og anlegg, VA og VVS. Flere hundre kurs og konferanser er enten avlyst eller utsatt, men ulike arrangører håper større konferanser kan gjennomføres i løpet av året.

Av Odd Borgestrand

Tekna er en av organisasjonene som daglig arrangerer flere kurs, konferanser og sosiale møteplasser. Korona-utbruddet berører disse arrangementet ved at de enten må avlyses, utsettes, streames eller gjør de tilgjengelig i digitale læringsplattformer.

Tekna har utarbeidet foreløpige retningslinjer for sine kurs og konferanser. Disse må enten avlyses eller flyttes til høsten.  Tekna vil komme med mer informasjon og ny dato så raskt det lar seg gjøre. 
Alle arrangementer for studenter avlyses eller utsettes. Kræsjkurs og andre faglige kurs for studenter vil så langt det er mulig gjennomføres ved hjelp av streaming.  Noen av årsmøtene har allerede blitt avlyst. De kan i stor grad gjennomføres på Teams/Skype og Tekna oppfordrer til dette. Medlemsmøter og tariff-konferanser vil bli gjennomført via streaming, hvis det er mulig.

- Norsk Vann avholder et eget møte i dag i sitt interne kursteam for å finne en vei videre med tanke på arrangementer utover våren, opplyser sekretær for Norsk Vann kursene, Sissel Løvås-Hauge til Byggfakta.
Norsk Vann avlyser alle møter, kurs og arrangementer frem til påske som følge av koronaviruset. Flere arrangementer etter påske blir også avlyst. Vannbransjens innovasjonskonferanse 21.april, som arrangeres i samarbeid med Tekna, Vannklyngen, VAnnforsk og Oslo kommune, Vann- og avløpsetaten, blir arrangert 3.september.
- Norsk Vann har også vurdert og vil fortløpende vurdere alle arrangementer som er planlagt etter påske og fram til sommeren. Andre mindre møter som arbeidsgruppemøter og styringsgruppemøter utsettes eller gjennomføres på Skype i samme periode, sier Løvås-Hauge.

Eliaden, som var planlagt gjennomført i slutten av mai 2020 er utsatt til 12. – 14. januar 2021.
– Arrangementet vil bli like spektakulært i januar. Vi som arrangører er selvsagt skuffet, vi hadde håpet på en sosial møteplass med faglig påfyll for alle i bransjen nå i mai. Det som er helt sikkert er at vi skal komme styrket ut av dette, og lage en like stor og flott arena i midten av januar neste år, sier prosjektdirektør Svein Arnesen i Eliaden.

Scandinavian Society for Trenchless Technolgy, SSTT, har også flere fagtreff på sin kalender. Årsmøtet for Norge og Sverige, som ville samlet et par hundre deltakere i Bergen 27.-28.mai er allerede avlyst. Dermed blir det ingen årskonferanse i år.
Tematreffet om fornyelse av vannledninger, også dette i Bergen, den 26.mars er også avlyst. SSTT vil komme tilbake med oppdatert arrangementsliste etter påske.

Norges Varemesse på Lillestrøm avlyser alle sine arrangementer fram til 1.mai. I løpet av perioden skulle Lillestrøm-selskapet blant annet avholde båtmessen Sjøen for alle, friluftsmessen Camp Villmark, og Hagemessen.

Byggenæringens kalender er også preget av utsettelser og avlysninger. Byggedagene 2020 i Oslo 25. mars er selvsagt avlyst. Arrangementer som er satt opp i april og mai står foreløpig uavklart.

Architect@work-messen, som skulle vært holdt på X Meeting Point, Hellerudsletta 25.-26. mars, er utsatt til 3.-4. juni

Av internasjonale messer viser en oversikt fra det tyske nettstedet meetexpo at totalt 725 messer er utsatt eller avlyst i Europa. 304 av disse skulle vært arrangert i Tyskland. I tillegg er det avlyst 346 i Asia, 81 i USA, 16 i Afrika og 7 i Australia. 

Nordbygg i Stockholm skulle etter planen arrangeres 21-24.april, men er utsatt til september. Endelig dato er fortsatt ikke bestemt. - Da Nordbygg har rundt 48 000 besøkende og over 800 utstillere, var det ingen vei utenom å flytte messen til september 2020, skriver prosjektsjef for Nordbygg Peter Söderberg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår